Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Göğüs Cerrahisi uzmanı Op. Dr. Kamil Furtun için Gümüşhane’de tören düzenlendi. Tören boyunca Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde acil servis hariç 15 dakikalığına tüm poliklinikler hizmet vermedi.
Gümüşhane Devlet Hastanesi bahçesinde düzenlenen törene Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Vali Yardımcısı Şenol Turan, İl Sağlık Müdür Vekili ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Vekili Op.Dr. Yavuz Çakıroğlu, Gümüşhane Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Onur Yalçın , Sağlık-Sen İl Başkanı Yunus Yılmaz, Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Mustafa Aydın, SAYDES İl Başkanı Hasan Ateş, hastane yöneticileri, sağlık çalışanları katıldı.
GÜMÜŞHANE’DE 1 AY GÖREV YAPTI
Gümüşhane Devlet Hastanesinde 2014 yılı Kasım-Aralık ayları arasında bir ay süreyle geçici olarak görev yapan Furtun’un 25 yıllık arkadaşı olduğunu belirten AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın, sağlık çalışanlarının hiçbir üzüntülü günleri olmamasını dileyerek, yaşanan olayı lanetle kınadı.
Furtun’un bir babanın çocuklarına ‘büyüyünce böyle ol’, bir tıp hocasının öğrencisine ‘ilerde böyle bir doktor ol’, bir toplum içindeki bireyin nasıl yetişmesi ve o topluma nasıl yönetici yada büyüklük yapmasını, hizmet etmesini isterse önereceği bir insan olduğunu belirten Aydın, “İçini kin bürümüş, niçin yaptığı belli olmayan katil ruhlu ve sonunda da katil olan bir acı sonuçla karşılaştık. Sevgili meslektaşıma, eşine, evladına ve tüm sağlık çalışanlarına başsağlığı diliyorum.” dedi.
Gümüşhane Valisi Yardımcısı Şenol Turan da çok kadim mesleklerden birisi olan tıp alanında hizmet veren, çok önemli bir kamu hizmeti veren değerli bir doktor, bilim insanını kaybetmenin derin üzüntüsü içerisinde olduklarını söyledi. Furtun’un hunharca, adice katledildiğini, şehit edildiğini vurgulayan Turan, “Bundan yaklaşık 5-6 ay önce Gümüşhane’de de çalışmıştı. Çok güzel izler bıraktı arkasında. Allah rahmet etsin. Dilerim bu son olur. Bir kez daha böyle bir hadise duymayız.” ifadelerini kullandı.
“SAĞLIKTA ŞİDDETE SIFIR TOLERANS VE HAYIR DİYORUZ”
İl Sağlık Müdür Vekili ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan ise insanların sağlığını korumak ve geliştirmek için canla başla, fedakar bir şekilde çalışan tüm sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti lanetlediklerini belirterek, “Üzgünüz. Bu saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyoruz. Bu son olması dileğiyle sağlıkta şiddete sıfır tolerans ve hayır diyoruz. Mekanı cennet olsun.” ifadelerini kullandı.
Gümüşhane Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Onur Yalçın da sağlık ve şiddet kelimelerinin sıkça yan yana anılıyor olmasından duydukları rahatsızlığı dile getirerek, “Biz sağlık çalışanlarıyız, biz sizlerin oğulları, kızları kardeşleriyiz. Hepimizin birer ailesi olduğu gibi biz büyük bir aileyiz. Ecdadımızın olmayan devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi diyerek değerini anlatmaya çalıştığı sağlık için çalışanlarız. Ülkemizin güçlü yarınlarına daha sağlıklı bir toplum temlerine ulaşabilmesi için emek veren büyük bir ailenin mensuplarıyız" diye konuştu.
“BİZ BİR AİLEYİZ, SİZLERİN DUALARI VE DESTEKLERİ İLE AYAKTAYIZ”
Gerek kişiliği gerek meslek hayatındaki başarıları ile insanların gönüllerine taht kuran Kamil Furtun’un Gümüşhane Devlet Hastanesinde de hayatının son dönemlerinde hizmet verdiğini hatırlatan Yalçın, “Kamil Furtun, bizimde beraber çalışma fırsatı bulduğumuz bir abimizdir. Bu yüzden acı ve öfkemiz daha derindir. Böyle başarılı, böyle naif, böyle bir beyefendi insana yapılan hain saldırının hiçbir gerekçesi olamaz. Sağlık uğruna hayatından ailesinden fedakarlık yapıp gece gündüz demeden uyku bilmeden mesai ve veren sağlık çalışanları bunları hak etmemektedir. Biz bir aileyiz. Sizlerin duaları ve destekleri ile ayaktayız. Mesleğimizi icra ederken kin nefret ve şiddetin dili ile karşımıza çıkanlara en büyük dersi ancak ve ancak hep birlikte verebiliriz. Unutmayalım ki insan hayatını hiçe sayacak kadar vahşileşen bu çirkin durumu sadece yasal düzenlemelerle sıfır noktasına getirmemiz beklenemez. Bu nedenledir ki şifa veren eller sizlerden kendilerini anlayan yürekler istiyor” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Ömer Aydın tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ve yaptırılan dua ile program son buldu. Program boyunca olaya tepki göstermek için Gümüşhane Devlet Hastanesinde acil servis hariç poliklinik hizmeti verilmedi.