Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Osman Coşkun, İstiklal Marşı’nı, Kurtuluş mücadelesinin simgesi ve milletin kalbi ve ruhunda var olan vatan aşkı olduğunu kaydetti.
Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Osman Coşkun, İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. yıl dönümü münasebetiyle mesaj yayınladı. Coşkun, “Bir milletin kalbinde ve ruhunda var olan vatan aşkının, var olma mücadelesinin temsili. Korkma Sönmez Bu Şafaklarda Yüzen Alsancak diye başlayan, Hakkıdır, Hakka Tapan, Milletimin İstiklal’ dizeleriyle biten bu muhteşem eseri, koca bir tarih, şeref, haysiyet ve dünyaya mal olmuş bir istiklal mücadelesi ancak bu şekilde getirilebilir. Bunu da ancak bu milletin bağrından çıkan kendi evladı Mehmet Akif Ersoy anlatabilirdi. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmayı nasip etmesin duasına bu gün bir kez daha amin diyoruz. Mekanı Cennet İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un bir milletin birliği, beraberliği ve vahdeti ile ilgili dile getirdiği sözler, bize verdiği mesaj çok önemli. O nedenle, başta İstiklal Marşı olmak üzere, Akif’in söylediklerine yeniden kulak kabartmamız lazım. Akif’i yeniden anlamaya ihtiyacımız var. İstiklal Marşı, bizim birliğimizin, beraberliğimizin, millet olma bilincimizin, ümmet olma bilincimizin en önemli çimentosudur. İstiklal Marşı, bizim en önemli sigortamızdır” dedi.
Coşkun, “İstiklal Marşı’nın kabulünün 94’üncü yıl dönümünde İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy ve vatan için hizmet etmiş tüm kahramanları saygı ve rahmetle anıyorum” diye konuştu.