Samsun Büyükşehir Belediyesi UKOME kararıyla Atakum İlçesi Mimar Sinan Mahallesi'nde  bulunan Zabıta Blokları Pazarı ile ilgili "tramvayın 50 metre üstünde  ve 50 metre altında pazaryeri olmayacağı" yönündeki gerekçesiyle pazar yerinin kapatılması kararı alındı.  Karara karşı çıkan pazarcı esnafı Büyükşehir Belediyesi önünde toplanarak, kararın yeniden değerlendirilmesi talebinde bulundu.

YENİDEN ELE ALINSIN

UKOME kararının 2017-2018 yıllarında alınan bir karar olduğunu belirten Samsun Pazarcılar Odası Başkanı Muhammet Yazıcı, "UKOME kararıyla pazarın en geç 6 ay içerisinde kalkması için Atakum Belediyesi'ne yazı gönderildi. Bu karar o tarihlerde gerçekleşmedi. Bunun üzerine Valilik'ten ve Emniyet'ten  yazı gitti. Emniyetin göndermiş olduğu yazıda "tramvayın 50 metre üstünde ve 50 metre altında pazaryeri olmayacağı ve pazar yerinin kaldırılması gerektiği " yazıyordu. Sonuçta bir karar var. Büyükşehir buranın kaldırılmasını istemiyorsa, UKOME 'yi toplasın kararı yeniden gözden geçirsin" diye konuştu.

PROTESTO EDECEKLER

UKOME kararına tepki gösteren ve  Atakum'da pazaryerlerine tezgah açmayacaklarını ifade eden esnaf Emrah Taşfidan, "Pandemi döneminde tam sıkıntılı bir süreçte kurulu düzenimizi bozup başka bir tarafa aldılar. Esnaf olarak kurulu yerimizden kalkmak istemiyoruz. İstemediğimiz içinde Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin önüne geldik. Bize UKOME tarafından alınan bir karar olduğu söylendi. Karara göre kesin pazaryerimizin kaldırılacağı söylendi. Yerimizi istiyoruz. Bu nedenle  kendi aramızda Atakum pazaryerlerine tezgah açmamaya karar verdik" dedi 

Esra VURAL,  Yasin YILDIZ