Ergin KARATAŞ / İZMİR,()
KORTEJLE GELDİLER
Karşıyaka ve Göztepeli taraftarlar, 2 ezeli rakibi 966 gün sonra karşı karşıya getiren derbiye kortej oluşturarak geldiler. Derbide konuk takım konumunda olan ve maçı Atatürk Stadı'nın açık tribününden izleyen Göztepeli taraftarlar, İzmir Metrosu ve özel araçlarını kullanıp Sanayi Durağı'nda inerek saat 10.30 ile 12.30 arasında tribüne giriş yaptı. Karşıyakalılar ise İZBAN'la Salhane Durağı'na gelerek stada yürüdü. Taraftarlar stada girerken birbirleri aleyhine tezahürat yaptı.
ORTAK TEZAHÜRAT
Karşıyaka Başkanı Ali Erten ve Göztepe Başkanı Mehmet Sepil'in tarihi adımlarıyla yıllar sonra ilk kez 2 takım taraftarına da kontenjan sınırı olmadan açılan derbide taraftarlar aynı sağ duyuyu göstermedi. İki takımın taraftarları sık sık karşılıklı küfürlü tezahürat yaptı. Ancak Karşıyakalılar'ın, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" tezahüratlarını alkışlarla karşılayan Göztepeliler, yeşil kırmızılıların ardından aynı tezahüratları tekrarladı. Bu esnada yeşil kırmızılılar da rakip taraftarı alkışladı.
SEPİL KAPIDA KARŞILADI
Göztepe Başkanı Mehmet Sepil ile Başkanvekili Talat Papatya takım otobüsünü soyunma odasının giriş koridorunda karşıladı. Başkan Mehmet Sepil, teknik direktör Metin Diyadin, yardımcıları ve futbolcularını tek tek öptü, maçtan galibiyetle ayrılmalarını istedi.
ÇAKIR İLK DEFA DERBİYİ YÖNETTİ
Geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona ile Juventus'un oynadığı finali yöneten hakem Cüneyt Çakır, ilk kez İzmir derbisinde düdük çaldı. Çakır, son olarak Karşıyaka'nın maçında 2, Göztepe'in maçında ise 12 yıl önce görev yaptı. Cüneyt Çakır, son olarak 6 Nisan 2013'te Karşıyaka'nın Çaykur Rizespor, 27 Nisan 2003'te Göztepe'nin Trabzonspor maçlarını yönetti. 
TERİM'İ KARŞILADILAR
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Karşıyaka'nın davetlisi olarak maçı izledi. Kulüp başkanları Ali Erten ve Mehmet Sepil, Terim'i protokolün girişinde birlikte karşıladı. Dev maçta protokol dolup taştı. Mücadeleyi İzmir Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Milletvekilleri Oktay Vural, Aytun Çıray ve Tacettin Bayır da izledi. İşadamı Erdal Acar'ın davetlisi olarak Medipol Başakşehirli golcü Semih Şentürk ve şarkıcı Hande Yener de maçtaydı.
TRİBÜNDEN FİŞET ATTILAR
Karşıyaka taraftarının yer aldığı kapalı tribünün sol tarafından derbi başlamadan kısa süre önce Göztepelilerin yer aldığı açık tribüne doğru 3 adet işaret fişeği ateşlendi. Fişeklerin biri tribündeki taraftarlara isabet etti.
SERAMONİDE DEV BAYRAK
Açık tribünü pankartlarla süsleyen Göztepeliler, İstiklal Marşı esnasında sarı kırmızılı dev bir bayrak açtı. Karşıyakalılar ise kapalı da aynı boyutlarda bir pankartla rakiplerine karşılık verdi.
15 BİN KİŞİ İZLEDİ
Derbiyi 15 bin civarında futbolsever izledi. Göztepeliler, 17 bin kapasiteli açık tribünün ortasında kümelenirken, Karşıyakalılar, kapalı tribünün solunu tamamen doldurdu. Tribünün sağında da çok sayıda taraftar vardı. Sarı kırmızılılar, derbide misafir taraf konumunda olmalarına rağmen tribünde yeşil kırmızılı rakibe sayısal üstünlük sağladı.