Samsun Medya Grubu'na bağlı Samsun Gazetesi ve Samsun Canlı Haber TV ekipleri yerel seçimler öncesinde sokağın nabzını tutmaya devam ediyor.  Röportajımızda, vatandaşlardan bazıları oyunu partiye göre kullanacağını söylerken bazıları da partiye göre değil, çalışan adaya göre oyunu vereceğini belirtti 

İşte Samsunlulardan aldığımız görüşler şu şekilde: 

ŞİMDİLİK MUALLAKTAYIZ 
Aysel KÖKSAL: Şimdiye kadar kim çalışıyorsa ona veriyordum ama şimdi partiye göre mi veririm bilemiyorum.  Hangi partiye vereceğimi de henüz bilmiyorum. Şu Türkiye'yi kaldıracak tek parti göremiyorum. Eskisi gibi değil parti adayları. O yüzden oylarımızı nasıl vereceğiz, neye göre vereceğiz bilmiyorum.  Şimdilik muallaktayız, zamanı gelince bakacağız. Hayırlısı olsun inşallah. 

KENDİ KAFAMA GÖRE
Yücel TANCA: Hem partiye göre hem de adaya göre oyumu vereceğim.  Fakat şuan adayları tanımadığımız için kafamda bir şey oluşmadı. Adaylar açıkladığında duruma göre bakacağım ve öyle düşüneceğim. Her zaman kendi kafama göre bir parti isterim. Hayırlısı olsun diyorum. 

ÇALIŞAN İNSAN GELMELİ
Hüseyin BÜYÜK: Adaya göre belirleyeceğim. Çünkü çalışan insanı makama getirmeliyiz. Bundan öncede böyle düşünüyordum. Şimdide öyle düşünüyorum.  Çalışan insanları tanımalıyız. İş yapacak insanlar, yaşadığın yerdeki insanlardır. Bilmediğimiz insanlara afaki oy vermemeliyiz. 

ADAYA GÖRE VERİLMELİ
Kemal DURMUŞOĞLU: Adaya göre oy vereceğim. Her zaman adayın geçmişine, ne olduğuna bakarım. Herkes böyle yapmalı ama bizim halkımız genelde partiye göre değerlendiriyor. Bu düşünce, bana göre yanlıştır. Ben 3 senedir oy kullanıyorum ve her zaman adaya bakarım, incelerim. Böyle yapmaya devam edeceğim.  

PARTİ 2'NCİ SIRADA
Seçkin KARADUMAN: Ben önce çok çalışana, çok üretene, halkını ezmeyene ve refahını düşünene bakarım. Keşke oyumu vermeseydim demek istemem. Hatta helal olsun iyi ki oyumu bu adama vermişim diyebileceğim bir aday isterim. O yüzden benim için parti konusu 2'inci olarak gelir. İlk önce adaya bakarım, araştırım ve kanıya vardıktan sonra gereğini yaparım. 

ÇALIŞACAK OLANA OYUMU VERECEĞİM
Nadide MERT: Adaya göre oyumu kullanıyorum. Bu zamana kadar partiden yana kullandım ve hiç bir şey elde edemedim. Bundan sonra adaya göre oy vereceğim. Adaylar bizi memnun eder mi bilemem ama bir şeyler bekliyoruz. Çalıştığını bildiğim adaylara oy vereceğim. 

PARTİMDEN VAZGEÇMEM
Şahin ÜZÜM:  Adaya göre versek bile sonuçta adayları parti belirliyor. Mesela ben fanatik MHP'liyim ve adayları beğenmesem bile partime yine oyumu veriyorum. Sistem bu şekilde ama önce ön aday seçimi yapılmalı diye düşünüyorum.  Bu seçimlerde adayları beğenmezsem eğer yine partime vereceğim.

PARTİME GÜVENİRİM
Ayşe ÜZÜM: Partime güvendiğim için oyumu adaylara bakmadan verebiliyorum. Ayrıca zaten ben partimin adaylarına güveniyorum. Beğenmediğim aday bile olsa ben partime oyumu veririm. Bu zamana kadar öyle yaptım, bundan sonrada öyle yapmaya devam ederim. 

ÖNEMLİ OLAN HİZMET
Kerem SIRMA:  Adaya göre vermek isterim. Kesinlikle oyum, adayın çalışkanlığına ve kişiliğine bağlı olur. Bizim için önemli olan hizmet alabilmemizdir.  Adaylar henüz açıklanmadı ama yine de muhtemelen oyumu adaya göre kullanacağım. 

TECRÜBELERİNE VE HİZMETLERİNE GÖRE 
Mustafa ALGAÇ: Öncelikli olarak düşüncemi adaya göre belirlerim. Partiden ziyade, insanların önceki tutumları,  tecrübeleri ve hizmetleri değerlendirilmeli diye düşünüyorum. Çünkü  yeri geliyor parti adayları bile yer değiştiriyor. Başka partinin adayı olabiliyorlar. O yüzden ben olayın hizmet kısmına bakıyorum ve adaya göre oy kullanacağım. 

ÇALIŞKAN ADAYA OY VERMELİYİZ 
Kenan AKSU: Adaya göre oy verilmeli. Çalışma düzeyine baktıktan sonra şehrimize ne fayda sağlamış, neler yapmış diye bakmak gerekiyor.  Çalışan adaylara oy vermeliyiz. İnşallah baştakilerden emri vaki yapılmaz. Çünkü nsanların istediği tarzda adaylar olsun istiyoruz. Bizim istediklerimiz olsun, arasından biz seçelim istiyoruz. 

Haber: Hande ONAT-Mustafa TOGUR