İlker KILIÇASLAN- Ersan ERDOĞAN/MANİSA, () - CUMHURİYET Halk Partisi'nin (CHP) 92'nci kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen çelenk sunma törenine CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer üzerinde, "Sıradaki Benim Oğlum mu?" yazılı tişörtle katıldı. Milletvekili Biçer, Hakkari Dağlıca'daki saldırıda Manisa'nın iki şehidinden biri olan aslen Iğdırlı Uzman Çavuş Tolga Artuğ'un babası Ercan Artuğ'un kendisine oğlunun son 20 gündür çok zor koşullar altında askerlik yaptığını anlattığını belirtip, üzerindeki tişörtü pasif protestoda bulunmak için giydiğini söyledi.
CHP'nin kuruluşunun 92'nci yıl dönümü sebebiyle CHP Manisa İl Teşkilatı Şehzadeler İlçesi Cumhuriyet Meydanı'ndaki Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk sunma töreni düzenledi. Törene CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, CHP Manisa İl Başkanı Mustafa Ada, partililer ve sivil toplum kruluşlarının temsilcileri katıldı.Törene, üzerinde "Sıra Benim Oğlum da mı? yazılı siyah tişörtle gelen CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer dikkat çekti. Milletvekili Biçer, tişörtü Hakkari Dağlıca'daki 2'si Manisa'dan 16 şehit nedeniyle giydiğini belirtip, "Acıyı derinden hissettik. Giydiğim tişört, iki şehit cenazesinde yaşadığım acının bir nebze olarak dışa yansımasıdır. Pasif de olsa protestoda bulunmak istedim. Çünkü şehit annelerinin acısını bir anne olarak yüreğimde hissettim. 10 yaşında bir oğlum var. Bu nedenle 'Sıradaki Benim Oğlum mu?' acısını hissettim. 7 Haziran'dan sonra bir anda tetiğe basıp ortalığı kan gölüne çevirenler, savaş çığırtkanlığı yapanlar kendi çocuklarına bedelli askerlik yaptırıp, usulsüzce heyet raporlarıyla askerlik yapamaz raporu alarak çocuklarını askere göndermediler" diye konuştu.
Biçer, Hakkari'deki terör saldırısı öncesiyle ilgili olarak farklı bir iddia da bulundu.
ERZAK SIKINTISI İDDİASI
Hakkari'deki terör saldırısında şehit düşen Uzman Çavuş Tolga Artuğ'un babası Ercan Artuğ'un kendisine oğlunun zor şartlarda askerlik yaptığını anlattığını vurgulayıp, "Şehidimiz, babasına en son lojistik destekten yoksun olduklarını bildirmiş. Komutanların aralarında topladıkları para ile yöre halkından keçi alıp, beslenmek zorunda kalmışlar. Son 20 gündür erzaktan uzaklarmış ve zor koşullar geçirmişler. Bu çocuklarımız bizim çocuklarımız kimsesiz değiller. Teröre izin verenleri, tedbirsizlik yapanları şiddetle kınıyorum. Başbakan'ı derhal istifaya davet ediyorum. Sorumluluğunu kötüye kullanan Başbakan'ı derhal istifaya davet ediyorum" diye konuştu.
CHP'li vekil Biçer'in açıklamasının ardından CHP Manisa İl Teşkilatı Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan CHP Manisa İl Başkanı Mustafa Ada, CHP'nin bu yıl 92'nci yıldönümü terör olayları sebebiyle buruk bir şekilde kutladığını belirtip, terör olaylarıyla ilgili olarak halkı sağ duyulu olmaya davet etti. Tören Milli Egemenlik Anıtı'nın önünde hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.
Öte yanda şehit Uzman Çavuş Tolga Artuğ'un yaşadıkları erzak sıkıntısını daha önce Facebook sayfasından da paylaştığı ortaya çıktı.

FOTOĞRAFLI