Ligin 31. haftasında deplasmanda karşılaştığı Mersin İdmanyurdu’nu tek golle mağlup eden Galatasaray, 7 yıl sonra ilk kez kalesini 4 maç üst üste gole kapatmayı başardı.
Spor Toto Süper Lig’de zirve mücadelesi veren sarı-kırmızılı ekip, 31. hafta müsabakasında deplasmanda Mersin İdmanyurdu ile karşı karşıya geldi. Rakibini Yasin Öztekin’in tek golüyle mağlup etmeyi başaran Hamzaoğlu’nun öğrencileri, puanını 70’e yükselterek liderlik koltuğundaki yerini korudu.
EN SON 2007-2008 SEZONUNDA
Şampiyonluk yarışında önemli bir 3 puan elde eden sarı-kırmızılılar, 7 yıl sonra bir ilki de başardı. 360 dakikadır kalesini gole kapatan Galatasaray, ligi zirvede tamamladığı 2007-2008 sezonundan sonra ilk kez Süper Lig’de üst üste 4 maç gol yemedi. 2007-2008 sezonunda 28 ve 32. haftalar arasında 5 maç üst üste rakiplerine gol izni vermeyen sarı-kırmızılı takımın kalesini ise Aykut Erçetin koruyordu.
10 MAÇTA KALESİNİ GOLE KAPATTI
Galatasaray’ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera, bu sezon geride kalan 31 haftalık periyotta toplam 10 maçta rakiplerine gol izni vermedi. Bu maçlarda sarı-kırmızılı takım 9 galibiyet elde ederken, yalnızca ligin ikinci haftasında oynanan Eskişehirspor mücadelesinde iki puan bıraktı.
CEZALI DURUMA DÜŞTÜ
Ligde geride kalan 31 haftanın tamamında 90 dakika sahada kalan tecrübeli file bekçisi, Mersin İdmanyurdu mücadelesinin uzatma dakikalarında sarı kart görerek cezalı duruma düştü. Deneyimli kaleci, ligin 32. haftasında Türk Telekom Arena Stadyumu’nda oynanacak Gençlerbirliği mücadelesinde sahadaki yerini alamayacak.