İlker KILIÇASLAN- Ersan ERDOĞAN/MANİSA, () - MANİSA'da yaklaşık bir yıl önce göreve başlayan Vali Erdoğan Bektaş'a, Manisalı olan eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. Basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından Özkök, herhangi bir açıklama yapmadı. Son günlerde Manisa'da da gerçekleşen IŞİD operasyonlarıyla ilgili sorular üzerine Vali Bektaş, her sakallı kişinin IŞİD üyesi olarak düşünülmemesi gerektiğini söyledi.
Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'a 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. Vali Bektaş, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren ve İl Jandarma Komutan Vekili Albay Özay Eryürek, Özkök'ü kapıda karşıladı. Özkök'ün Valilik ziyaret defterini imzalamasının ardından ziyaret basına kapatıldı. Ziyaret sonrasında Özkök, soru kabul etmedi. Ziyarete ilişkin açıklama yapan Vali Bektaş, "Hilmi Özkök ülkemizin sıkıntılı durumlarında kayda değer bir Genelkurmay Başkanlığı yaptı. Ülkemize ciddi hizmetleri olmuş bir hemşerimiz. Gerçi biraz geç oldu ama hayırlı olsun ziyareti için geldiklerini ifade ettiler. Doğrusu mutlu olduk" dedi.
Gazetecilerin Manisa'daki PKK ve IŞİD operasyonlarıyla ilgili sorularını yanıtlayan Vali Bektaş, "Uzaktan gördüğün her sakallıyı IŞİD'çi diye düşünmeyin. Dolayısıyla ön yargılar bizi yormasın. Manisa'da bu tip her türlü illegal oluşumun üzerine gidiliyor. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI