Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Karadeniz turizmini canlandırmak amacıyla halen yapımı süren ‘Yeşil Yol’ çalışmalarının tamamlanmasının ardından aynı hat üzerinde teleferik hattı yapacaklarını söyledi.
Numan Kurtulmuş yaptığı açıklamada, hedeflerinin Ordu’yu dünyada marka şehir yapmak olduğunu belirterek “İstanbul’da ne varsa Ordu’da da o olsun istiyoruz” dedi.
22 Mayıs’ta Ordu-Giresun Havalimanı’nda gerçekleştirilen açılış ve mitinge katılan ve katkı sağlayan herkese teşekkür eden Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun gösterilen heyecan ve ilgiden oldukça memnun kaldığını belirtti. Kurtulmuş, “Ordu-Giresun Havalimanı ne anlama geliyor bunu şimdi anlamıyor olabiliriz ama 2 sene sonra en fazla 10 sene sonra ne manaya geldiğini Ordu’nun çehresinin nasıl değiştiğini hep beraber göreceğiz” diye konuştu.
YAYLALARA TELEFERİK
Denize havaalanı yapmanın hayal iken gerçekleştirildiğini belirten Numan Kurtulmuş, Karadeniz yaylalarının cazibesini arttırmak için yeni projeler ortaya koyacaklarını hatırlatarak, "Havaalanı yapılmış, Dereyolu (Ordu-Sivas) yapılmış, Üniversitesi gelmiş, Çevre Yolu yapılmış, iç bağlantı yolları yapılmış bir Ordu’yu dünya kenti yapmak istiyoruz. Şimdi ’Yeşil Yol’ projesini bir an önce tamamlayarak aynı hat üzerinde teleferik hattı kuracağız, yayla turizmini geliştireceğiz. Güzel coğrafyamızı, yaylalarımızı pazarlayacağız. Karadeniz’i ve Ordu’yu İsviçre’nin Alpler’i gibi dünyaya tanıtmak istiyoruz. Ordu bir dünya kenti olsun istiyoruz. Unutmayın ki, bu hizmetler durup dururken olmuyor. Eğer biz fukaranın, garip gurabanın tabağında kaşık sallıyorsak, onların dertleri ile dertleniyorsak ve sonrasında onların hayır dualarını alıyorsak işte bizim başarımız buradan gelmektedir” şeklinde konuştu.