Mutlu YUCA- Taner BAYAR/BOLU, () - BOLU'da, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Mahmut Alan ve 40 yaşındaki gazi Hakan Tura, Adıyaman'da terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit olan askere haberlerde yeterli yer verilmediğini öne sürerek tepki gösterdi.
17 yıl önce Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde terör örgütü PKK ile girilen çatışmada yaralanarak gazi olan Hakan Tura ile BBP Bolu İl Başkanı Mahmut Alan, dün Adıyaman'da terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit olan jandarma uzman onbaşı Müsellim Ünal'a haberlerde yeteri kadar yer verilmediği iddiasıyla tepki gösterdi. Alan ve Tura, Kent Meydanı'nda Türk bayrağı ve 'Devlet hesap versin ben bu ülkede vatan hainleri kahraman olsun diye mi gazi oldum', 'Şehitler haberlerde 5 dakika, vatan hainleri eylemlerle senelerce anılır' yazılı pankartlarını açtılar.
Suruç'ta meydana gelen bombalı saldırıya değinen Mahmut Alan, "Hiçbir insanın ölmesini hiçbir zaman istemeyiz. Çözüm süreci başladığından bu yana sürekli eylem var. İsimleri değişiyor sadece PKK oluyor IŞİD oluyor. İki örgüt düşünün ve Türkiye topraklarında resmen fantezi yapıyorlar. Biri patlatıyor, sonra diğeri patlatıyor. Böyle bir rezillik olamaz. Dün şehit savcımızın da olayına karışan grup gösteri yaparken patlatıldı. Bütün televizyon kanallarını açtığımızda neyi gördük. Kobani'ye gideceklermiş patlamış. Ama şehit haberimiz 5 dakika. Şehit oldu güle güle. Bu ülkede zaten şehidin ve gazinin değeri bu kadar. Vatan hainlerine devletin bütün imkanları sunulurken, gazilerin evlerine, protezlerine haciz konulmak üzere haciz gönderiliyor. Kobani'nin konuşulduğu kadar şehidimizin de konuşulması lazım. Artık bizim gerçekten ayranımız kabarmaya başladı. Ayranımız kabarırsa gerekirse şah damarını keseriz. Şehidimize gazimize sahip çıkalım. Kobani'ye gideceğim diye Türkiye'nin her yerini geziyor ama Kobani'ye gitmiyor. Kobani'ye gideceğim diye eylem yapıyor. Bunların otobüs masrafı, yiyecek ve otel masrafı kim tarafından karşılanıyor. Böyle bir paraya nasıl can dayanıyor. Bu insanları il il kim gezdiriyor" dedi.
Gazi Tura ise Yüksekova'da gazi olduğunu söyleyerek, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" demekle yetindi.

FOTOĞRAFLI