AYDIN Ülkü Ocakları, Hakkari ve Iğdır'da şehit düşen asker ve polisler için teröre tepki yürüyüşü düzenledi.
Aydın Ülkü Ocakları Başkanlığı'nın düzenlediği şehitler için yürüyüş, dün saat 19.00'da, Zafer Meydanı'ndan başladı. Yürüyüşe MHP Aydın İl Başkanı Cem Akbudak, MHP Aydın Milletvekili Aday Adayları, MHP Aydın İl Yönetimi, Aydın Ülkü Ocakları ve yaklaşık 6 bin kişi katıldı. Ellerinde Türk Bayrağı olan grup, Adnan Menderes Bulvarı'nda 'Şehitler ölmez, Vatan bölünmez', 'Ne mutlu Türk'üm diyene', 'Türküz, Türkçüyüz, Atatürkçüyüz' sloganları atarak yürüdü. Atatürk Kent Meydanı'nda toplanan grup, burada şehitler için Kuran-ı Kerim okudu. Grup adına konuşan Aydın Ülkü Ocakları İl Başkanı Mustafa Karaca, 7 Haziran'dan seçimlerinden sonra başlayan sürecin verilen şehitlerle devam ettiğini belirterek, şöyle dedi:
"Varlık sebebi bu ülkeyi bölmek olan eli kanlı terör örgütü fıtratının gereğini bugünde sergilemektedir. Aşağılık katiller, taşeronluğunu yaptıkları karanlık odakların kanlı emellerine hizmet etmekte, vazife başındaki askerimize polisimize alçakça saldırmaktadır. Terör örgütünün uzantısı siyasi parti kaç oy alırsa alsın yok hükmündedir. 'Açılım süreci' adını verdikleri ihanet sürecinde eli kanlı terör örgütü devleti yönetenlerin ihanet ve gafletlerinden faydalanarak alan gücünü arttırmıştır. Özellikle burada ülkücü arkadaşlarımıza ve teşkilat mensuplarımıza seslenmek istiyorum. Bizlerin vatan ve millet sevgisi tartışmaya açık bir konu değil. Ülkücü hareket geçmişte bu sınavı vermiştir. Şunu özellikle vurgulamak istiyorum. Sizlerin arasına provakatif amaçlarla sızan kişiler olabilir. Sizleri farklı yönlendirmek isteyen kişiler olabilir. Sizin milli hislerinizi kendi pis emellerine alet etmek isteyenler olabilir. Talimatlar dışında hiçbir arkadaşımın, hiçbir faaliyet içinde olmasını istemiyorum. Her türlü provokasyona karşı uyanık olmamız gerekiyor."
HDP BİNASINA BAYRAK ASMAK İSTEDİLER
Aydın İl Ocak Başkanı'nın uyarılarına rağmen alandan ayrılan 50 kişilik bir grup, Yağcılar Çarşısı içinde bulunan HDP Aydın İl Binasına yürümek ve bayrak asmak istedi. Binaya yakın bölgede önlem alan polis ekipleri grubun saldırısını engellerken, Aydın Ülkü Ocakları İl Başkanı Mustafa Karaca da gelerek, grubu dağıttı.

FOTOĞRAFLI