Brezilya'da polis, ailesi tarafından 20 yıldır  hapsedilen bir adamı şans eseri kurtardı.



Brezilya basınında yer alan haberlere göre, polis, 36 yaşındaki  Armando Bezerra de Andrade'yi, ülkenin güneydoğusundaki Guarulhos kentinin yoksul  bir mahallesinde düzenlenen uyuşturucu karşıtı yürüyüş sırasında tesadüfen buldu.
Polis, yetersiz beslendiği görülen Andrade'nin konuşamadığını ve  ayakta duramadığını belirtti. Öğrenciyken üvey annesi tarafından sürekli dövüldüğü iddia edilen ve  16 yaşındayken aniden kaybolan Andrade'nin, kurtarıldığında sakalının beline  kadar uzadığı görüldü.
Polisin baskını sırasında evde kimsenin bulunmadığı kaydedilirken,  komşuları, Andrade'nin babasının, üvey annesinin ve üvey kardeşinin bu evde  yaşadığını ifade etti. Fotoğraflarda, Andrade'nin kurtarıldığı odada yalnızca yatak ve kirli  bir tuvalet olduğu, duvarlarda zincirler bulunduğu dikkati çekiyor.



Polise ifade veren babası, Andrade'nin gençken evden kaçtığını, geçen  hafta geri döndüğünü ve uyuşturucu bağımlısı olduğu için ailesinden kendilerini  saklamalarını istediğini ileri sürdü. Gözaltına alınmayan baba, kişiyi özgürlüğünden yoksun bırakma suçundan  yargılanıyor. Soruşturma devam ediyor.
Yetkililer, hastaneye kaldırılan adamda akıl sağlığı sorunları  görüldüğünü bildirdi.



Hürriyet