GÜMÜŞHANE (AA) - İBRAHİM ÖZDEMİR - Gümüşhanede yaşayan ziraat mühendisi Fatih Tanrıkulu, 14 yıldır beklediği mühendis olma hayaline bir türlü ulaşamayınca eşi ve çocuğunun geçimini sağlayabilmek için dolmuş şoförlüğüne başladı.

Tanrıkulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşi Rufiye Erdem Tanrıkulu ile eğitim gördükleri Atatürk Üniversitesi'nde tanıştığını ve başarılı bir öğrencilik döneminin sonunda Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümünden birlikte mezun olduklarını söyledi.

Mezuniyetlerinin ardından evlendiklerini ve biri 11, diğeri 5 yaşında iki çocukların bulunduğunu belirten Tanrıkulu, mezuniyetlerinin üzerinde geçen 14 yıla rağmen hayalini kurdukları mühendislik mesleğine bir türlü atanamadıklarını dile getirdi.

Tanrıkulu, her geçen gün yeni umutlarla güne başladıklarını ancak o bekledikleri günün bir türlü gelmediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Eşimle öğrencilik yıllarında aynı sınıfta okuduk. 14 yıl önce de birlikte mezun olduk. En büyük hayalimiz bir tarım ülkesi olan ülkemizde ziraat mühendisi olmaktı ama geçen 14 yıla rağmen bir türlü bu hayalimiz gerçekleşemedi. 14 yıllık süre zarfında il dışında çeşitli meslek kollarında çalıştım. Ailevi problemlerin baş göstermesi üzerine Gümüşhane'ye döndüm. İşsizdim ve ailemi geçindirmem gerekiyordu. Hayallerimiz geçen 14 yıla rağmen bir türlü gerçekleşmeyince eşim ve iki çocuğumun geçimini sağlayabilmek adına bin 500 lira maaşla dolmuş şoförlüğüne başladım. Tek hayalim, mesleğimi icra edebilmek."

- "En büyük hayalim mühendis olmaktı"

Rufiye Erdem Tanrıkulu da birlikte mezun oldukları arkadaşlarının tamamına yakınının mühendis olarak atandığını dile getirerek, duygularını şöyle dile getirdi:

"Fatih ile bizim hayalimiz de güzel bir yuva kurmak ve mühendis olmaktı. Yuvamızı kurduk ama diğer hayalimizi bir türlü gerçekleştiremedik. Çocukların okul masrafı var, evin giderleri var. Dolmuşçuluktan alınan aylıkla bunları karşılamak çok zor. Fatih’in de benim de  tek isteğimiz var hayalini kurduğumuz mühendislik mesleğine bir an önce kavuşmak. 14 yıldır ‘mühendis olacağız’ hayali ile yaşadık. Ben umudumu yitirmedim. İnşallah bir gün şans bize de gülecek."