Batman Ziya Göklap Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri okul bahçesinde yeşil kuşak oluşturmak için ağaçlandırma çalışması yaptı.
Okul bahçesinde gerçekleşen ağaçlandırma çalışmasına Batman Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, Şube Müdürü Mehmet Işık, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Okula gelişinde Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik’i okul müdürü Metin Ayaz karşıladı. Okul ve ağaçlandırma çalışması hakkında bilgi alan Çelik, etkinlik öncesi öğrencilerle sohbet etti. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, daha sonra ağaçlandırma çalışması için öğretmen ve öğrencilerle ağaçlandırma alanına geçti.
Çelik burada yaptığı konuşmada, sağlıklı bir yaşamın, ancak sağlıklı bir çevrede olabileceğine işaret etti. Her ağaç bir hayat olduğunu kaydeden Çelik, "Sağlıklı bir yaşam için, sağlıklı bir doğa gerekli, sağlıklı bir doğa için, temiz ve bol oksijenli bir çevre gerekli, buda ancak yeşil kuşağı bol olan, bir yaşam alanı ile mümkündür. Eğitim öğretimin bir amacı da, insan sağlığı için yaşanabilir bir yaşam alanının, bilinçli bir şekilde oluşturulması, korunması ve sonraki kuşaklara örnek oluşturmasıdır. Ağaçlandırma etkinliğinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, sevgili öğrencilerimizin bu ağaç ve fidanları en iyi şekilde sahipleneceklerine inanıyorum" dedi.
Yapılan ağaç ve fidan dikiminin ardından Vali Çelik, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.