KAYSERİ'de tekvandoda Dünya ve Avrupa Şampiyonu Sayan ailesi, Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'nu (BESYO) birlikte kazanıp, kayıt yaptırdı.
43 yaşındaki anne Arzu, baba Yavuz Sayan ile oğulları 18 yaşındaki Yunus Emre, tekvandoda Dünya ve Avrupa şampiyonlukları bulunuyor.
Üçü de bu spora 9 yaşında başlayan Sayan ailesinde anne ile baba Tekvando Milli Takım antrenörlüğü yaparken, oğulları Yunus Emre (18) de Dünya, Avrupa, Balkan ve 7 Türkiye şampiyonluğu kazandı. Milli Tekwondocu anne Arzu Tan Sayan (43) 1991 yılında Yunanistan’daki Dünya Şampiyonası'nda birincilik, 1992'de İspanya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda ikincilik, 1992 İspanya Olimpiyatları'nda Dünya 3'üncüsü, 1993 yılında Rusya’da Avrupa Şampiyonası'nda birincilik ve çok sayıda Türkiye birinciliği elde etti. Artık antrenörlük yapan Arzu Tan Sayan, 1996 yılında Tekvando milli takım antrenörü, Avrupa Şampiyonu Yavuz Sayan ile hayatını birleştirdi. 1994-1999 yılları arasında Avrupa Şampiyonluğu, uluslararası turnuvalarda sayısız kez birincilik ve Türkiye şampiyonalarında birçok kez birincilik kürsüsüne çıkan Yavuz ile Arzu Sayan çiftinin 1997 yılında oğulları Yunus Emre dünyaya geldi.
Şampiyon anne ile babanın tek çocukları da 10 yıl önce tekvando sporuna başladı. Bu yıl liseyi bitirip, üniversite sınavına antrenörlügünü yapan anne ve babasıyla giren Yunus Emre Sayan, 8 yıllık spor yaşantısına 1 Dünya ikinciliği, 2 Avrupa şampiyonluğu, 1 Balkan Şampiyonluğu ve 7 kez Türkiye Şampiyonluğu sığdırdı. Türk sporunun önemli kadın şampiyonlarından lise mezunu Arzu Tan Sayan, eşi Yavuz’la birlikte yetiştirdikleri oğulları Yunus Emre gibi üniversite sınavına girdi. 140'un üzerinde puan alan Sayan ailesinin fertleri, milli sporcu kontenjanından ERÜ, BESYO'ya kayıt yaptırdı. Yunus Emre Beden Eğitimi ögretmeni olmak için birinci ögrenimi seçerken, anne Arzu ile baba Yavuz, ikinci öğrenimdeki spor organizasyonu bölümünü tercih etti.
Halen Tekvando milli takım antrenörlüğü yapan baba Yavuz Sayan , "Yunus Emre bizim göz bebeğimiz. Daha büyük hedefler için çalıştırıyoruz. Ülkemize ve ailemizin iftihar kaynağı. Eşimle ben lise mezunuyuz. Oğlum Yunus Emre de liseyi bu yıl bitirdi. Onunla birlikte girdiğimiz üniversite sınavını kazandık. Eşimle ben çalıştığımız için gece gideceğimiz ikinci bölümü tercih etti. Yunus ise ideali olan beden eğitimi ögretmenliği için birinci ögrenimi tutturdu. Hep birlikte kayıt yaptırdık''dedi. Yavuz Sayan, ailecek BESYO'lu olmanın sevincini sosyal medyada ''Rabbime şükürler olsun ailecek üniversiteliyiz'' diye paylaştı.

FOTOĞRAFLI