AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Battalgazi ilçesine ikinci bir devlet üniversitesini kazandırmak istediklerini söyledi.
Battalgazi ilçesinde eski Malatya’yı ziyareti sırasında Battalgazi’ye kurulması planlanan ikinci bir üniversite için açıklamalarda bulundu. İkinci bir Devlet Üniversitesi için daha önce kanun teklifi verdiğini hatırlatan Şahin, Battalgazi’de bulunan Tacan Kışlası’nda İnönü Üniversitesi’nin bir kampüsünün olduğunu, burada 60 ve 70 yıl önce uçakların atış eğitim alanı olarak kullanılan 3 bin dekara yakın bir alanın da var olduğunu söyledi.
Bu alanın Üniversite olması yönünde Genel Kurmay Başkanlığı’na ve Milli Savunma Bakanlığı’na talepte bulunduklarını belirten Milletvekili Şahin, kurumların ise bu talebe sıcak baktığını söyledi. Ancak Başbakanlık ve YÖK ile yaptıkları görüşmede bu alana yapılacak olan üniversitenin farklı bir üniversite olması yönünde fikir belirtildiğini aktaran Şahin, “Örneğin buraya Teknoloji Üniversitesi kurulmasından yanayız. Ben eminim ki bu önümüzdeki süreç içerisinde milletvekili arkadaşlarımızla bazı girişimlerde bulunarak buraya devlet üniversitesi kazandıracağız” dedi.
Şahin, er ya da geç Battalgazi’ye mutlaka ikinci bir Devlet üniversitesi kazandıracaklarını sözlerine ekledi.