ORDU (AA) - Kabadüz ilçesinde halk merkezi tarafından açılan kurs kapsamında 25 ev hanımı yaptıkları minyatür sepetleri turistlere satarak ev ekonomisine katkı sağlayacak.

İlçede halk eğitim merkezi tarafından açılan kurslara bölge halkı tarafından ilgi gösteriliyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamdi Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede çok sayıda kurs açıldığını, bunlardan birinin ise minyatür sepet yapma kursu olduğunu söyledi.

Yaklaşık 2 ay önce açılan kursa 25 ev hanımının katıldığını belirten Özcan, kursiyerlerin uzman öğreticiler tarafından eğitildiğini ifade etti.

Fındık bahçesindeki genç dalların kesilip atölyede işlendiğini, daha sonra bunun kadınların ellerinde minyatür sepet ve şeleklere dönüştüğünü kaydeden Özcan, "Ortaya çok güzel ürünler çıktı. Artık Kabadüz'e has hediyelik minyatür sepetlerini her yerde görebiliriz" dedi.

Karadeniz Bölgesi'nde her mahalle ve köyde yaşayan çiftçilerde bulunan sepetleri minyatüre dönüştürdüklerini anlatan Özcan, "Daha sonra bu ürünlere sanatsal değerler katarak hediyelik eşya formatına kazandırdık. Kursa katılan arkadaşlarımız ilerleyen aşamada yaptıkları bu ürünleri bölgeye gelecek yerli ve yabancı turistlere satarak ev ekonomilerine katkı sağlayacak" diye konuştu.

Kursta yer alan ev hanımlarından Meryem Aktepe ise ilk defa böyle bir kursa katıldığını belirterek, "Yaklaşık iki ayda çok yol kat ettik. Minyatür sepetlerin sayısı her geçen gün artıyor. Önümüzdeki süreçte bu sepetleri turistlere satarak gelir elde edeceğiz" dedi. 

Öznur Uzunçakmak da boş vakitlerini açılan kursta değerlendirdiklerini ifade ederek, "Halimizden çok memnunuz. Bu kurs sayesinde el becerimiz arttı. Bu tür kursların sayısının sürekli artmasını bekliyoruz" ifadesini kullandı. 

Kurs eğitmeni Zeki Demircan, iki aylık süreçte ev hanımlarının çok şey öğrendiğini ve elde ettikleri minyatür sepetleri özellikle yaz aylarında satacak para kazanacaklarını söyledi.