Ordu’nun Fatsa İlçe Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin bir yıl boyunca yaptığı el emekleri için sergi açılışı ve belge töreni gerçekleşti.
Sergi açılışına Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, Fatsa Garnizon Komutanı Salih Gödek, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Abdullah Uçar, Fatsa Halk Eğitim Müdürü Musa Uçar, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmet Balık, Fatsa Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, Fatsa Emniyet Müdürü İbrahim Etem Öztürk, Ordu İŞKUR Müdürü İsa Kaymak, Fatsa İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Halil Bekyürek, Fatsa Gençlik Hizmetleri Müdürü Beraat Şahin katıldı.
Programda Fatsa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Musa Uçar, bir açılış konuşması gerçekleştirdi. Uçar konuşmasında, "Binleri aşan kurs ve kursiyerlerle çok önemli bir eğitim öğretim yılını tamamlamış bulunuyoruz. Bu kurslar neticesinde ortaya çıkan el emeği ürünleri hep birlikte göreceğiz. Halk eğitim kurumumuz belirli kategoride olan insanlarımıza bilgi ve becerileri doğrultusunda kurslar açan, ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan çeşitli faaliyetlerde bulunan önemli kurumlardan birisidir. Fatsa Halk Eğitim Müdürlüğü 2014-2015 çalışma dönemi içerisinde önemli faaliyetler yürüttü. Birçok konuda önemli kurslar açıldı. Merkezimizde toplamda 300 kurs açıldı ve 3 bin 500 kursiyerimiz bu kurslara katılmıştır. Son yıllarda kadınlara yönelik kurslara ağırlık verdik. Güzel bir yılı daha tamamlamanın mutluluğu içerisindeyiz” dedi.
El, emeği göz nuru olan bu çalışmaların yer aldığı Halk Eğitim Merkezi’nin yıl sonu sergisini açmaktan dolayı memnuniyet duyduklarını ifade eden AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, "Hepsi birbirinden güzel çalışmalardı. Emeği geçen herkesi kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından, kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlere başarı belgeleri verildi. Daha sonra ise serginin açılışı gerçekleştirildi ve el nakışları, kırkyama, elde Türk işlemeleri, kadın dış giysileri, ebruli, iğne oyası, ipek kozası el ürünleri, kadın üst giysileri, elde kurdele gibi çeşitler protokol mensupları ve açılışa katılan vatandaşların beğenisine sunuldu.