Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, oda binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, düşen fındık fiyatlarına tepki gösterdi. 

'KABUL EDİLİR GİBİ DEĞİL...'
Her hafta başında fındık üreticilerin yeni bir şokla karşılaştığını savunan Soydan, "Fiyatların artmasını beklerken sürekli düşmesi bizleri de hayal kırıklığına uğratıyor. Fındık üretim maliyetinin 12 lira seviyelerinde olduğunu herkes biliyor. Buna rağmen fiyatın bu denli gerilemesi kabul edilir değil" dedi. 

TARLAYA GİRMEK İSTEMİYORLAR...
Soydan, üreticilerin artık dayanacak güçlerinin kalmadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Fındık üreticisi bahçesine, ürününe küsme noktasına geldi. Kimse bu fiyatlar karşısında tarlasına girip bakım yapmak istemiyor. Üreticinin morali çok bozuk. Üreticilerimizin moralinin yerine gelmesi için bu fiyatların artması gerekiyor."

'YAZIK, GÜHAH...'
Başta siyasiler olmak üzere herkesten düşen fındık fiyatlarının yeniden artması için destek isteyen Soydan, "Üreticinin kanayan bu yarasına merhem olacak birilerini arıyoruz. Biz artık yorulduk. Lütfen artık üreticilerimizin alın teriyle oynanmasın. Yazık, günah. Bu üreticilerin hakkını verin" diye konuştu. 

Soydan, düşen fındık fiyatlarından dolayı sadece üreticilerin mağdur olmadığını dile getirerek, manav ve tüccarların da huzursuz olduğunu sözlerine ekledi.