Eskişehir Tuhafiyeciler ve İşportacılar Odası Başkanı Ali Safa Şen, esnafın durağan giden işlerinin Ramazan Bayramı ile hareketleneceğini, ardından da Kurban Bayramı ile de işlerin tavan yapmasını beklediklerini söyleyerek "Hareketli bir yaz sezonunun esnafımızı beklediğini söyleyebiliriz" dedi.
Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşlar, alışveriş telaşına düştü. Yaz mevsiminin de gelmesiyle ayrı bir hareketlilik kazanan mağazalar yeni güncel konseptleri ile vitrinlerinde görsel şölen oluşturdu. Havanın mevsim normalleri altında seyretmesinden dolayı işleri kesat olan esnafın güneşin yüzünü göstermesi ve bayramın gelmesi yüzünü güldürdü.
"KIŞ AĞIR GEÇİNCE VATANDAŞ ALIŞVERİŞE ÇIKMADI"
Eskişehir Tuhafiyeciler ve İşportacılar Odası Başkanı Ali Safa Şen, vatandaşların bayram münasebetiyle tekstil ürünlerine daha fazla rağbet gösterdiğine dikkat çekti. Şen, “Bu sene bildiğimiz gibi kış şartları ağır geçti. Bu nedenle insanlarımız alışverişe çıkamadılar ve esnafımız da ticaret yapamadı. Fakat onun akabinde Ramazan’ın ortasından sonra havaların düzelmesi ile birlikte insanlar yavaş yavaş ihtiyaçlarını karşılamak için alışveriş yapmaya başladılar” dedi.
“AVM’LERDEN ÖNCE YERLEŞİK ESNAFIMIZI GEZİN”
Vatandaşları alışveriş yapmaları için yerleşik esnafa yönlendiren Şen, “Esnafımız vitrinlerine bayramla ilgili olan ürünleri getirdi. Yerleşik esnafımızın vitrinlerine, mağazalarına getirdikleri ürünler gerçekten günün konseptine uygun, yaza uygun, modaya uygun. Kalite olarak da son derece kalitelidir. Bunun yanında fiyat olarak ekonomik. Bir de güler yüzü eklediğimiz zaman tabi ki insanlar, evden alışverişlerini yapmak için çıktıklarında bizim yerleşik esnafımızı tercih edebilirler. Dolayısıyla biz halkımıza hep şunu söylüyoruz, AVM’lere gitmeden önce bizim kendi yerleşik esnafımızı gezin. Onları gezdikten sonra kafanızda bulunan AVM’lere de gidersiniz. Ama önceliğiniz yerleşik esnafımız olmalı” diye konuştu.
“ESNAFIMIZI HAREKETLİ BİR YAZ SEZONU BEKLİYOR”
Şen, bayram gününe kadar alışveriş telaşının her gün artarak devam edeceğini de anlatarak, şöyle devam etti:
“Esnafın durağan giden işlerinin Ramazan Bayramı ile hareketleneceğini, ardından da Kurban Bayramı ile de işlerin tavan yapmasını bekliyoruz. Hareketli bir yaz sezonunun esnafımızı beklediğini söyleyebiliriz.”