AMASYA Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin verdiği konser, işaret diliyle de okundu.
Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde 'Bahar konseri' temasıyla Türk Halk Müziği Korosu tarafından verilen konser izleyiciler arasında yer alan işitme engelliler için seslendirilen türkülerin sözleri işaret diliyle de okundu. 3 aylık çalışma sonucunda ortaya çıkan konser büyük alkış aldı. Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Önder İdil, şöyle dedi:
"Yüksek okulun adını aldığı ünlü hekim ve cerrah Amasyalı Tıp Alimi Sabuncuoğlu Şerefeddin hastalarını müzikle de tedavi etmeye çalışmıştır. Bugün sağlık alanında eğitim gören öğrencilerimizin oluşturduğu koronun güzel bir konserini izledik. Konserimizin izleyicileri arasında Amasya Lokman Hekim İşitme Engelliler ilk ve ortaokulundan işitme engelli misafirlerimiz de bulunuyordu. Öğrencilerimiz türkülerin sözlerini işaret diline tercüme etmeye çalıştılar. Türk Halk Müziği Koromuzun oluşturulmasına ve konserin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

FOTOĞRAFLI