TSE ile Türkiye Şeker Kurumu arasında usulsüzlük ve kayıt dışı ürünlere karşı işbirliği protokolü imzalanması için düzenlenen tören, hava muhalefeti nedeniyle Ankara’dan Kocaeli’ye gelecek ekibin uçağının iptal olması nedeniyle yapılamadı.
Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile Türkiye Şeker Kurumu arasında ihraç edilecek şekerli mamüllerin usulsüz ve kayıt dışı şüphesi ile mevcut ithal şeker numunelerine ilişkin analiz hizmeti sağlamak ve sektörün problemlerinin çözülebilmesi amacıyla yapılacak olan protokolün imza töreni hava muhalefeti nedeniyle iptal oldu. İmza töreni için Ankara’dan Kocaeli’de bulunan TSE Kampüsü’ne gelecek olan Şeker Kurumu Başkanı Dr. Hüsnü Tekin ve ekibinin uçağı kötü hava koşulları nedeniyle havalanamadı. Bu sebepten ötürü iptal olan imza töreninde bir basın açıklaması yapan Türk Standartları Enstitüsü Marmara Bölge Başkanı Mehmet Hüsrev, “TSE’nin Laboratuvarları ile Türkiye Cumhuriyeti Şeker Kurumu Başkanlığı’nın şeker ihracatı ve şeker konusundaki tüketici şikayetlerine odaklı laboratuvarları ortak kullanımı noktasında bir programımız söz konusudur” dedi.
Şeker Kurumu ile TSE arasındaki protokolden bahseden Hüsrev, “Artık bundan böyle şeker kurumunun laboratuvar hizmetlerini, düşük maliyet, yüksek kalite odaklı teşhislerini daha sağlıklı yapabilmek amacıyla laboratuvarlarımızı bakanlığımızın ilgili kurum kuruluşlarına açma politikamızın bir parçası olarak, şeffaf ve saydam bir şekilde laboratuvarlarımızı kullanıma açmış bulunmaktayız. Az bürokrasi, hatta bürokrasinin hiç olmadığı, ivedi sonuçlara ulaşabilme noktasında laboratuvarlarımızın kabiliyetlerini, yeteneklerini bugüne kadar özel müteşebbise açtığımız gibi artık kamu kuruluşlarıyla da AR-GE odaklı bir şekilde paylaşmaya başlamış bulunmaktayız. Türkiye Şeker Kurumu, şeker piyasasının en önemli unsuru, en önemli kurumu, varlığı ve bu paralel de yapmış oldukları hizmeti test etme analiz etme noktasında da Türk Standartları Enstitüsü yapmış olduğu iş birliği verimli ve etkin bir şekilde sonuçlanması için biz hem kurumumuzun laboratuvarları cihaz ve tesisat yönüyle hem personel yönüyle yetkinliğini sizinle paylaşmış bulunmaktayım” ifadelerini kullandı.
Şeker Kurumu yetkililerinin törene gelemeyişini de açıklayan TSE Marmara Bölge Başkanı Hüsrev, “Yapılmış olan bu protokole her ne kadar bugün Şeker Kurumu’nun yetkilileri hava muhalefetinden dolayı teşrif edememişlerdir. Ama yapılan protokol reeldir. Bu bağlamda yapılan bu iş birliğinin her iki kuruma hatta ülkemize insanlığa güzel şeyler getirmesini temenni eder, konuyu bilginize arz ederim” şeklinde konuştu.