BURSA Barosu, Spor Hukuk Enstitüsü, 224 Bursa ve Bursaspor Gönüllüleri Derneği, 'Spor Kulüpleri Güncel Sorunları Mali Spor Kulüpleri Güncel Sorunları ve Mali Fair Play Kuralları' konulu bir seminer düzenledi.
Bursa Akademik Odalar Yerleşkesi Bursa Barosu Hizmet Birimi'nde gerçekleştirilen seminerin oturum başkanlığını Bursa Barosu Spor Hukuku Komisyonu Başkanı Avukat Umut Önel yaptı. Seminere konuşmacı olarak Spor Hukuku Enstitüsü Başkan Yardımcısı ve TMOK Spor Hukuku Komisyonu üyesi Av.Hüseyin Alpay Köse, Spor Hukuku Komisyonu üyesi Av.Aytekin Gürbüz'le gazeteci Atilla Türker katıldı. Açış konuşmasını yapan Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, "Mali açıdan kulüplerin bir şeffaflık sorunu var. Doğal olarak sanayiye dönüşen sporun finansal ilişkilerinin kaynağını açıklıkla bilmek hepimizin hakkı" dedi.
Hüseyin Alpay Köse ise gerek dünyada, gerekse ülkemizde Finansal FairPlay’i ve bununla hedeflenenleri anlattı. kulüplerin hem ulusal lisans hem de UEFA lisansı alma durum ve koşulları üzerinde durdu. Aytekin Gürbüz'de Malaga ve Beşiktaş kulüplerinin CAS davalarını örnekleriyle anlattı.
TÜRKER: TÜRK FUTBOLUNDA SOYGUN VAR
Gazeteci Atilla Türker ise Türk futbolunda alt yapıya yatırım yapılmadığı için menajerlere çok para kaptırıldığını, transferin amatörce gerçekleştirildiğini öne sürürken şöyle konuştu:
"Menajerlik bir soygun sistemine dönüştü. Tahmini 3 bine yakın menajer var. Kayıt dışı çalıştıkları için net bir rakam veremiyoruz. Türkiye'de isteyen herkes menajer olabilir. Piyasadaki menajerleri çok yakından takip ediyorum. Menajer oyunlarıyla yeteneğinin çok üstünde bir bedelle gelen futbolcuların sözleşmeleri feshedilemediği için gitmiyorlar. Türk futbolu çok kötü durumda. Bunun da tek nedeni beceriksiz kulüp yöneticileri. Beceriksiz yöneticiler yüzünden Türk futbolu yere çakıldı. Soygun inanılmaz boyutlarda. Kimse de Türk futbolunda soygun yok diyemiyor. Menajerin transferden alacağı pay yüzde 10’dur. Fakat bunlar yüzde 50'yle falan çalışıyor. Köhnemiş, çürük çarık bir transfer sistem var. Sıradan bir Anadolu takımı ödediği bedellerin karşılığı transfer yapsa tavan yapar ancak bu sistemden dolayı ülke futbolu çöp bidonuna döndü."

FOTOĞRAF