TÜRK Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi, "Diyanet İşleri Başkanlığı'mıza siyasetin müdahil olmasından son derece rahatsızız. Din bu toplumun ortak değeridir. Bu temel değere herkesin saygı göstermesi gerekir" dedi.
Sergi, Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilciliği ziyaretinde açıklamalarda bulundu. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Cumhuriyet ile yaşıt, temel bir kurum olduğunu vurgulayan Sergi, şöyle konuştu:
"Bu kurum bu ülke için gerekli ve lüzumludur. Genelkurmay Başkanlığı nasıl ülkemiz için gerekliyse Diyanet İşleri Başkanlığı da bu kadar gerekli bir kurumdur. Ama yönetiminin sorgulanması gayet normaldir. Diyanet İşleri Başkanlığı kutsal bir kurum değildir. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın sunduğu hizmetin amacı kutsaldır. Diyanet İşleri Başkanlığı’mıza siyasetin müdahil olmasından son derece rahatsızız. Din bu toplumun ortak değeridir. Bu temel değere herkesin saygı göstermesi gerekir. Herkesin inancı kendisinedir. Yapılan hizmetleri takdir ediyoruz ama eksiklikleri, noksanlıkları da var. Özellikle Diyanet İşleri Başkanlığımız bazen siyasetten etkileniyor ve bunun faturası da din görevlilerine çıkıyor. Biz bundan üzüntü duyuyoruz."

FOTOĞRAFLI