Merkeze bağlı Ölek köyü kırsalındaki Sehi Ormanları mevkisinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon düzenleyen güvenlik güçlerinin geçişi sırasında toprağa döşenen el yapımı patlayıcı infilak ettirildi.

Patlamada 2 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı.



Yaralı askerler, Bitlis ve Tatvan'daki hastanelere kaldırıldı.

Bölgede hava destekli operasyon sürüyor.

BİR ACI HABER DE DİYARBAKIR'DAN GELDİ

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sürdürülen operasyon sırasında çıkan çatışmada PKK'lı teröristlerin daha önce tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu bir uzman çavuş şehit oldu. Patlama ve silah seslerinin duyulduğu ilçede güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışmalar devam ediyor.

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı Sur İlçesi'nde hendeklerin kaldırılması ve teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyonlar sürerken, bu akşam bölgeden bir şehit haberi daha geldi. İlçenin Hasırlı mahallesinde operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri ile PKK'lı bir grup arasında çatışma çıktı. Çatışma sürerken bölücü terör örgütü üyelerinin daha önce tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı (EYP) infilak ettirmeleri sonucu Diyarbakır Jandarma Komutanlığı'nda görevli bir uzman çavuş ağır şekilde yaralandı. Hastaneye kaldırılmak istenen asker, yolda şehit oldu. Halen patlama ve silah seslerinin duyulduğu bölgede çatışmaların devam ettiği belirtildi.

Genelkurmay: Cizre'deki operasyonda toplam 89 terörist etkisiz hale getirildi

GENELKURMAY Başkanlığı, Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde devam eden operasyonda 9 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Genelkurmay'ın açıklamasında operasyonda toplam 89 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Açıklamada ayrıca Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde devam eden operasyonda 2 PKK'lı teröristin ve Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde bir PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki 'Önemli Yurtiçi Olaylar' bölümünde 20 Aralık gününe ilişkin yer alan bilgiler şöyle:

-Şırnak / Cizre’de devam eden operasyonda, dokuz Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hâle getirilmiştir. (Operasyonda, toplam etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 89’dur.)

-Şırnak / Silopi’de devam eden operasyonda; iki Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hâle getirilmiş, (Operasyonda, toplam etkisiz hâle getirilen terörist sayısı dokuzdur.) Üç adet El Yapımı Patlayıcı ve tuzaklı dokuz piknik tüpü, iki adet gece görüş gözlüğü, bir adet otomatik av tüfeği, bir adet el bombası, bir adet akü, bir adet roket sevk fişeği, bir adet fotoğraf makinası, dört adet diz üstü bilgisayar, iki adet telefon ve 10 adet CD bulunmuştur.

-Diyarbakır / Sur’da devam eden operasyonda, bir Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hâle getirilmiş, (Operasyonda, toplam etkisiz hâle getirilen terörist sayısı yedidir.)

-Diyarbakır / Silvan’da menfez altına bırakılmış, bir adet El Yapımı Patlayıcı bulunmuş (12 kg’lık mutfak tüpü içerisinde, elektrikli fünye takılmış, 30 kg ağırlığında patlayıcı madde ihtiva eden ve gübre ile desteklenmiş) ve imha edilmiştir.

-Iğdır / Merkez’de 20 şahsın ev ve eklentilerinde yapılan aramada; muhtelif malzeme (dört adet laptop bilgisayar, iki adet masa üstü bilgisayar, beş adet flash bellek, 15 adet cep telefonu, altı adet tablet bilgisayar, üç adet micro SD kart, bir adet kurusıkı tabanca, şarjörü ve 11 adet fişeği, üç adet av tüfeği, üç adet şarjörü, 79 adet fişeği, dört adet GSM hattı, dört adet DVD, sekiz adet CD, bir adet hafıza kartı ve bir adet fotoğraf makinesi) ele geçirilmiş, 'yardım ve yataklık yapmak' suçundan 15 işbirlikçi şahıs göz altına alınmıştır.

-Şırnak / Uludere’de yapılan yol aramasında bir adet El Yapımı Patlayıcı bulunmuş (iki adet 12 kg’lık tüp ve 50 kg ağırlığında patlayıcı ile destekli ) ve imha edilmiştir.

* Hatay / Hassa’da tespit edilen bir sığınakta, malzeme (10 m'lik naylona sarılı vaziyette, 30 kg pirinç, bir kg çay, dokuz adet maya, 25 kg bulgur ve 50 kg un) ele geçirilmiştir.