Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki Fethullahçı Terör örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi askerlerin 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te tatilini geçirip, ayrıldığı otele saldırı düzenlendi. İzmir'in Çiğliİlçesindeki 2'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan Marmaris'e gelen karma tim, polisin yoğun ateşi nedeniyle geldikleri helikopter yere inemeyince ormanlık alana kaçtı.

7 ASKER YAKALANMIŞTI
Ormanlık alanda gizlenen bu askerlerden 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'nın cemaat imamı olarak bilinen 'Paşa' lakaplı Astsubay Kıdemli Başçavuş Zekeriya Kuzu, Binbaşı Taner Berber, Astsubay İlyas Yaşar, Astsubay Gökhan Güçlü, Hava Piyade Kıdemli Çavuş Erkan Çıkat, Hava Piyade Kıdemli Çavuş Ömer Faruk Göçmen ile Hava Piyade Kıdemli Çavuş Abdülhamit Gül Erdem, günler süren takip sonrasında, geçen pazartesi günü yakalandı. Gözaltındaki askerlerden İlyas Yaşar ile Gökhan Güçlü, gönderildikleri adliyede tutuklandı.

LİSTEYE 2 YÜZBAŞI DA EKLENDİ 
Yakalanan askerlerden elde edilen bilgiler doğrultusunda firari darbeci askerlerin sayısının önce 11 ardından 12 kişi olduğu tespit edildi. İsimleri sonradan belirlenen bu iki askerin Yüzbaşı Bahadır Sagun ve Yüzbaşı Mehmet Öztürk olduğu belirtildi. Aranan tüm firari askerlerin fotoğrafları temin edilerek, Marmaris'te operasyon ve aramalara katılan tüm birimlere dağıtıldı.

FIRINDAN EKMEK GASPI 
Günlerdir yakalanmaları için çalışmalar sürerken, firari darbeci askerlerden ikisiyle ilgili bu sabah yeni bir gelişme yaşandı. Sabah Akyaka'daki bir fırına gelen iki kamuflajlı askerden biri yol kenarından beklerken, diğeri içeriye girip fırıncı Mustafa Çağırankaya'dan 5 ekmeği tabancatehdidiyle gasp etti. Ardından ormanlık alana kaçan iki asker, kayıplara karıştı. İhbar üzerine özelharekat polisi ve komandolardan oluşan birlikler bölgeye sevk edildi. Askerlerin yakalanması için bölgede yürütülen çalışmalar sürüyor.

KAYNAK: POSTA