ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçan cezaevi firarisi, saklandığı ormanlık alanda yakalanmamak için polise ateş açarak direndi. Polisin de silahlarıyla karşılık verdiği cezaevi firarisi, yerini tespit eden ekiplere mermisi bitince teslim oldu.

İddiaya göre, Ereğli ilçesinde ikamet eden İ.G, eşinin Kozlu ilçesinde yaşayan bir kişiye kaçmasının ardından Bolu T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumun'dan yaklaşık 1 yıl önce firar eden Celalettin Y. (61) ile tanıştı.

İ.G, eşini geri getirmesi için Celalettin Y. ile bin lira karşılığında anlaştı. İ.G, Kozlu ilçesine gelerek eşinin kaçtığı kişiyi tanıyan G.Y'yle de aynı konuyu görüşmeye başladı. İ.G, Celalettin Y. ve G.Y. Kozlu'dan Ereğli ilçesine 67 LF 005 plakalı otomobille dönerken aralarında anlaşmazlık çıktı.

Bu sırada İ.G. yönetimindeki otomobil, ilçe merkezinde uygulama yapan polis ekibince durduruldu. İ.G'nin araçtan inmesi üzerine Celalettin Y, şoför kısmına geçip yanında bulunan ruhsatsız tabancayla polis memurlarına ateş açmak istedi ancak silah tutukluk yaptı. Polisin durumu fark etmesi üzerine kovalamaca başladı. 

Güney Mahallesi Hürriyet Caddesi'nde aracı terk eden Celalettin Y, ormanlık alanda saklandı. Geniş güvenlik önlemi alan ekipler, şüpheliyi ormanlık alanda aramaya başladı. 

-Mermisi bitince teslim oldu-

Cezaevi firarisi Celalettin Y, ormanlık alanda polislere 3-4 el ateş etti. Polis memurları da karşılık verdi. Cezaevi firarisi, yerini tespit eden polis ekiplerine mermisi bitince teslim oldu.

Bu arada, çevrede bulunan bazı vatandaşlar Celalettin Y'yi linç etmeye çalıştı. Olaya müdahale eden polis ekipleri, şüpheli Celalettin Y'yi ilçe emniyet müdürlüğüne götürdü.

Şüpheli, basın mensuplarının "Polise neden ateş açtınız" sorusuna, "Ben kimseye ateş etmedim" diye cevap verdi. 

Ekipler, İ.G. ve G.Y'yi de gözaltına aldı.

Bu arada, Celalettin Y'nin cezaevi firarisi olmasının yanı sıra 8 ayrı suçtan da arandığı öğrenildi.