Ergün AYAZ/ BAŞİSKELE,(Kocaeli),() - TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu mesleki eğitim konusunda çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Türkiye'nin en önemli ihtiyacı nitelikli elamandır. 3 yılda vermiş olduğumuz eğitim 195 bin kişiye ulaştı. Bunların 135 binini iş sahibi yaptık" dedi. 
Kocaeli Sanayi Odası'nın başarılı sanayi kuruluşlarını ödüllendirmek amacıyla bu yıl 8'incisini düzenlediği 'Sektörel Performans Değerlendirme Ödülleri' sahiplerini buldu. Başiskele'de bulunan bir otelde düzenlenen ödül törenine TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kocaeli Vali Yardımcısı Osman Sarı, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Sami Çakır, sanayici ve işadamları katıldı. Törende konuşan Rifat Hisarcıklıoğlu dünyanın en büyük sorunun işsizlik olduğunu söyleyerek, "Bugün dünyanın en önemli sorunu işsizlik. Gelişmiş bazı ülkelerde bu oran yüzde 60’lara çıkmakta. Dünyada bu oranın en düşük olduğu ülke Almanya. Bu ülkelerde kamu ve özel sektör ortak bir şekilde gençlerin eğitimini birlikte üstleniyor" dedi.
Türkiye'nin en önemli ihtiyacının nitelikli eleman olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, "Önümüzdeki dönemde Türkiye’nin en önemli ihtiyacı nitelikli elemandır. Bu kapsamda inşallah hükümetimiz de bunu programına koyduğuna göre önümüzdeki 4 yılda bunun yürürlüğe girdiğini göreceğiz. TOBB olarak biz de mesleki eğitim konusunda elimizi taşın altına koyduk. İhtiyacımız olan nitelikli eğitimi gerçekleştirmek için bir çok kurumun ortaklığıyla çalışıyoruz. Özellikle bu kapsamda son 3 yılda vermiş olduğumuz eğitim 195 bin kişiye ulaştı ve bunların 135 binini iş sahibi yaptık" diye konuştu. 
Hisarcıklıoğlu konuşmasının ardından protokol üyeleri ile birlikte firmaların temsilcilerine ödüllerini verdi. Büyük ödüller kapsamında KOBİ dalında Bimser Çözüm Yazılım Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Babalık, Büyük Ölçekli Kuruluş dalında ise Nuh Çimento Sanayi Anonim Şirketi CEO'su Kamil Gökhan Bozkurt ödül aldı. Juri özel ödülü Ford Otomotiv Sanayi Anonim Şirketi adına Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Candan Günel'e verildi. Eren Çelik Ahşap, Kastamonu Entegre Ağaç, Alstom Enerji, Et-Se Hayvancılık, Aromsa Besin Aroma, Green Chemıcals Kimya. Polifarma İlaç, Hidropar Harekat Kontrol Teknolojileri, Vastaş Valf Armatür, Sistem Teknik Sanayi Fırınları, Componenta Dökümcülük, Türkiye Petrol Rafineleri Anonim Şirketi, Aksem Plastik, Pimtaş Plastik, Farba Otomotiv, Aysim Tekstil, Kordsa Global, İzocam Ticaret sektörleri kapsamında ödül aldı. 

FOTOĞRAFLI