2017 yılı Öğretmen atamalarında en çok hangi branşlardan atama olacak? FETÖ'ye yapılan operasyon neticesinde 2017 yılında daha fazla alım yapılası planlanıyor. MEB Şubat ayında yapacağı öğretmen alımları ile ilgili detayları paylaştı. İşte öğretmen adaylarının merakla beklediği atamalarla ilgili tüm bilgiler

2017 yılı içinde atama bekleyen yüzbinlerce öğretmen adayı için müjdeli haber geçtiğimiz günlerde geldi. Kamu'ya 60 bin personel alım duyurusunda, alımların yarısının MEB'te olacağı ilan edildi. Bu da 30 bin Öğretmen ataması olacağı anlamına geliyor. Öğretmen adaylarının beklediği 2017 Öğretmen Atamaları için iki formül var. 2017 Şubat'ta yapılacak öğretmen atamaları 30 bin olursa, 2017 öğretmen atamaları tamamlanacak. Fakat 15 bin ile kalırsa, 2017 Ağustos'ta bir öğretmen ataması daha olacağı kesinleşecek.

Öğretmen adaylarını heyecanlandıran 2017 Şubat Öğretmen ataması ile ilgili pek çok soru da kafalarda oluşmuş durumda. Yüzbinlerce öğretmen adayı'nın 30 bin öğretmen ataması ile ilgili en çok merak ettiği konuların başında; 2017 Şubat öğretmen atamaları en çok hangi branştan olacak? 2017'de en çok hangi branştan öğretmen ataması yapılacak? öğretmen atamaları branş yoğunluğu.. gibi sorular öğretmen adaylarının zihnini kurcalıyor.

2017 Şubat Ayı'nda yapılacak olan 30 bin Öğretmen ataması'nın geçtiğimiz yıl olduğu gibi mülakatla yapılması bekleniyor. Mülakatı geçen öğretmen adayları sözleşmeli olarak görev yerlerine dağıtılacak. Sözleşmeli öğretmenliğe başvuranların sözlü sınavdan sonra 20 adet tercih hakkı bulunacak. Atamalar ile alınan sözleşmeli öğretmenlerin 4 yıl sonunda kadroya alınması, tayinin ise kadroya alındıktan 2 yıl sonra gerçekleşmesi bekleniyor.

2017 Öğretmen Atamaları en çok hangi branştan olacak?

2017 yılında ilk olarak Şubat'ta öğretmen atamaları olacak. Şubat atamaları 15 bin de olabilir, 30 bin de. Her iki ihtimalde de öğretmen atamalarının en çok zorunlu okul öncesi öğretmenliği ve yabancı dil öğretmenliği alanlarında olması bekleniyor. Sebebi ise önümüzdeki yıllarda zorunlu olacak bu iki eğitim alanı için bu sene pilot bölgelerde uygulamaların başlayacak olması gösteriliyor. Bu iki branş dışında, 2017 öğretmen atamalarında en çok atanacak branşlar;

-Sınıf Öğretmenliği

-Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği

- İlköğretim Matematik Öğretmenliği

- Özel Eğitim Bölümleri olması bekleniyor.

kaynak: haber7