Polonya’da 10 Mayıs’ta gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda adayların yeterli oyu alamaması sonucu bugün gerçekleştirilen ikinci turda mevcut cumhurbaşkanı Komotowski ve ana muhalefet partisinin desteklediği Duda yarışıyor.
Polonya’da halk cumhurbaşkanı seçmek üzere 10 Mayıs’ta sandık başına gitmişti. Sabah saatlerinde başlayan oy verme işleminin ardından gerçekleştirilen oy sayma işlemi sonucunda cumhurbaşkanı adaylarının yüzde 50’nin üzerinde oy alamaması sonucunda seçimlerin ikinci tura kaldığı açıklanmıştı. Bugün ise, seçmenin ilk turda en yüksek oyu alan mevcut Cumhurbaşkanı Bronislaw Komorowski ve ana muhalefet Hukuk ve Adalet Partisi tarafından desteklenen Andrzej Duda arasında seçim yapacağı cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu sabah saatlerinde oy verme işlemi ile başladı. Oy verme işleminin tamamlanmasının ardından oy sayma işlemi başlayacak ve Polonya yeni cumhurbaşkanını seçmiş olacak.
10 mayısta gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda 62 yaşındaki mevcut Cumhurbaşkanı Bronislaw Komorowski yüzde 32.2 oranında oy alırken, ana muhalefet Hukuk ve Adalet Partisi tarafından desteklenen 43 yaşındaki Andrzej Duda yüzde 34.8, en güçlü aday olarak görülen eski rock yıldızı Pawel Kukiz ise yüzde 23.3 oranında oy almıştı.