Kastamonu’da 8 aylıkken dünyaya gözlerini açan ve anne karnında zehirlenme teşhisi konulan 1 günlük bebek, Özel Kastamonu Anadolu Hastanesinin girişimleri sonucu ambulans helikopterle Ankara’ya sevk edildi.

Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Semih Demiroğlu, Ercan Dinçer ile Zeynep Gül Dinçer çiftinin dünyaya gözlerini açan bebeklerinin doğum öncesindeki son muayenesinde bebekte bir anormallik olduğunu hissetti. Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Semih Demiroğlu, anne karnında komplikasyon geçirdiği ve zehirlendiği tespit edilen bebeğin acil olarak sezaryenle alınması gerektiğini Dinçer çiftine anlattı. Operatör doktor tarafından hamileliğinin 8’nci ayında acil olarak ameliyata alınan anne Zeynep Gül Dinçer, sezaryenle bebeğini dünyaya getirdi. Adı dahi konulmayan Dinçer Bebek, doğar doğmaz kuvöze konularak yeni doğan yoğun bakım servisine alındı.

Anne karnında yaşadığı komplikasyon nedeniyle zehirlendiği belirlenen bebek için Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi doktorları ve çalışanları seferber oldu. Anne karnında yaşadığı komplikasyon nedeniyle hayati tehlikeyi atlatamayan Dinçer bebek için ambülans helikopter istendi. Ankara’dan havalanan ambülans helikopter, Kastamonu’dan bir günlük bebeği alarak Ankara Dr. Sami Ulus Kadın Doğum Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Ankara’da 112 Acil Servis ekipleri tarafından karşılanan Dinçer Bebek, Ankara Dr. Sami Ulus Kadın Doğum Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Yenidoğan Yoğun Bakım Servisi’nde tedavi altına alındı. 1 günlük Dinçer bebeğin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.