Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde görevli antrenör ve gençlik merkezi liderlerine Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından “Uyuşturucu Bağımlılığı” eğitimi verildi.
İl uyuşturucu koordinasyon kurulunda madde kullanan çocukların spora yönlendirilmeleri üzerine alınan karara istinaden Halk Sağlığı Müdürlüğü konferans salonunda Sosyal Hizmet Uzmanı Emre Gezgin tarafından toplumsal bir sorun oluşturan madde kullanımı konusunda bilgilendirme ve farkındalık yaratmak için Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Antrenör ve Gençlik Merkezi Liderlerine yönelik “Madde Kullanımı ve Etkileri” konusunda eğitim düzenlendi.
Yapılan eğitim programının önemine dikkat çeken Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,"Madde bağımlılığı tehlikesi ile ilgili olarak anne babaların bilmesi gereken önemli özelliklerden biri; çocukları ve gençleri bağımsız olarak yetiştirebilmenin, onları madde bağımlılığından uzak tutabilecek en önemli etkenlerden biri olduğudur. Çocukların kendilerine güvenebilmeleri, kişilik sahibi olabilmeleri için yalnız başlarına, anne-babasız hareket edebilecekleri alanlara gereksinim bulunmaktadır. Anne-babaya düşen görev, çocuklarına bu serbest alanda yol göstermek; ancak bu serbestliğin sınırlarını da açık olarak belirlemektir. Bu nedenle, çocukların belirli konularda yaşlarına uygun olarak ve kendi başlarına serbest hareket edebilmeleri, onların kendi davranışlarını kontrol edebilmeleri için çok önemlidir. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza sağlıklı bir gelecek hazırlamak, iyi bir eğitim vermek, onları bu tür tehlikelerden korumak en önemli hedefimiz ve görevimizdir” şeklinde konuştu.