Olayın geçmişi ise 2017 yılına dayanıyor. 2017’nin Ağustos ayında ailesinin evinden ayrılarak başka bir yere taşınan Charlie’nin ebeveynleri aylar sonra evde kalan eşyalarını vermek için genç adamın yeni evine gitti. Evdeki eşyalarını alan Charlie daha sonra eşyaları arasında büyük bir eksiklik olduğunu fark etti. Charlie, ailesinin kendisine ait 12 koli dolusu cinsel içerikli filmleri ve cinsel ilişki alet ve aksesuarlarını getirmediğini fark etti.

“BUNLARI SENİN İÇİN İMHA ETTİK”

Bu durumu babasına sorunca, “Onları attık, imha ettik” yanıtını alan Charlie adeta sinirden deliye döndü. Ottawa savcılığına giden ve 28.940 dolar değerindeki koleksiyonunun imha edildiği için suç duyurusunda bulunan Charlie daha sonra babasıyla yazışmalarını da paylaştı. Babasının kendisine, “Eşyaları taşırken 12 kutu dolusu cinsel içerikli film ve aksesuar bulduk. Bunları imha ettik ama çok fazla olduğu için uzun sürdü. Dolayısıyla sana geç gelebildik” dediğini söyleyen Charlie ABD basınına açıklamalarda bulundu.

Charlie’nin babasına, “Eğer eşyalarımla ilgili bir sorununuz varsa bana haber verebilirdiniz. Bana söylemeden sinsice davrandınız” derken babası, “İster inan ister inanma bunları senin akıl ve ruh sağlığın için imha ettim. Eğer bunun gibi uyuşturucu madde bulsaydım onları da imha ederdim” dedi. ABD basınına konuşan şaşkın baba, Charlie’nin okuduğu okuldaki öğrencilere cinsel içerikli filmler sattığı gerekçesiyle okuldan atıldığını söyledi.