Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi(MAKÜ) Rektörü Prof.Dr. Adem Korkmaz’ın projelendirdiği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla hayata geçirilen, Alternatif Sporlar Sporcu Eğitimi ve Kamp Merkezi’nin 15 ay içinde tamamlanacağını belirterek,”Merkezde Türkiye’deki bütün sporcular, milli takım branşları ve futbol takımları kamp yapabilecek” dedi.

MAKÜ Rektörü Prof.Dr. Adem Korkmaz, Antalya’da bir otelde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Rektör Prof.Dr. Korkmaz, 11 yaşındaki üniversitenin farklı bölümlerdeki geçmişi ile hızla büyüdüğünü belirterek, dünyadaki bilginin taşeronu olmaktan ziyade kendi bilgilerini üretmenin önemli olduğunu vurguladı.

"Öğrenci sorunlarını birebir iletiyor"

MAKÜ’nün yaklaşımlarından birinin öğrenci temelli olduğunun altını çizen Prof.Dr. Korkmaz, “ Kayıt için otogara gelen her öğrenciyi üniversite sıcaklığı ile karşılıyoruz. İlçe dahil gitmesi gereken kayıt bürolarına aile ve kendilerini ulaştırıyoruz. Burdur bir öğrenci kentidir. Öğrenci Destek Merkezi sistemiyle öğrenci sorununu direk rektör dahil her türlü idareciye iletebilir. Bu uygulamanın ardından BİMER yazılarında ciddi azalma oldu” diye konuştu.

"Fen edebiyatın başarısı"

2016 yılında bütün fen edebiyat fakülteleri içinde akademik teşvikli projelerde MAKü’nün açık ara birinci olduğunu dile getiren Prof.Dr. Korkmaz, “ Hala akademik olarak kapalı devre simülasyon eğitimi yapıyoruz. Bundan çıkıp pilota uçağı uçurtmuyoruz. Bundan kurtulmamız gerekir. Bu yıl ilk kez makine mühendisliği ve gastronomi alanında öğrenci alacağız. Modern bir kütüphaneyi bu yılın sonuna doğru hayata geçecek. Hayvan hastanemizin Antalya’da da bir kliniği olacak. Ayrıca maddi imkanı yetersiz olan ve MAKÜ’ye birinci sıradan giren öğrencilerimize burslu konaklama sistemini hayata geçireceğiz” dedi.

"Öğrenciye özel kariyer planı"

Prof.r. Korkmaz, 2009 yılından bu yana kağıt üzerinde olan tekno kenti bu ay itibariyle faaliyete geçirdiklerinin altını çizdi.

Türkiye’de ilk olduğunu düşündükleri bir kariyer planlamasını hayata geçirdiklerini vurgulayan Prof.Dr. Öztürk, “ Öğrencimizin geleceğini nasıl şekillendirebiliriz, çalışma hayatını nasıl hazırlayabiliriz bunu düşündük. Bizim öğrenciye geldiği anda bir kariyer fotoğrafı çekeceğiz. Alanla ilgili ne bilgisi var ne eksiği var. İş piyasası bu öğrenciden ne istiyor. Diplomayı zaten veriyoruz, iş dünyası diploma istemiyor. Mesleki beceri ve donanım istiyor. Sorumluluk vereceği birikim var mı? Firma bunu istiyor. O donanımlı öğrenciyi ortaya çıkarmak için biz öğrencimizi yakından takip edeceğiz. Öğrencilerimizin ortak gelişimini takip edeceğiz. Öğrencilerimizin sahip olması gereken birikim ve mesleki tecrübesini tamamlayarak mezun etmek istiyoruz. Bu zorunlu olmayacak, İsteyen öğrenciye bunu uygulayacağız. Öğrencimizi sosyal hayata iş yaşamına hazırlamış olacağız” diye konuştu.

"Cumhurbaşkanının önem verdiği proje"

Prof.Dr. Korkmaz, İstiklal Yerleşkesi’nde yapılacak olan merkezin 41 bin 824 metrekare kapalı alanı olacağını ifade ederek, “Cumhurbaşkanımız Burdur ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin merkez spor kompleksi ve sporcu eğitimi ve kamp merkezi olarak planlanan projesini çok beğendi. Türkiye’deki bütün sporcuların, takımlarım bir merkezi olmaya adayız. 2018 yılının sonuna bitecek. 5 kapalı spor salonumuz olacak. Ulusal ve uluslararası düzeyde yarışmalara ev sahipliği yapabilecek. Spor, tarih, kültür turizmine tesisimizin katkısı olacak” dedi.

Prof.Dr. Korkmaz, 1.5 yılda tamamlanması planlanan projenin 80 milyona mal olacağını kaydetti.

"Futbol takımları yaz kampı yapabilecek"

Bu proje sadece üniversiten akademik bir merkezi konumunda olmadığına değinen Prof.Dr. Korkmaz,“ Takımlar yaz dönemlerinde burada kamp yapabilecek. Sıcak havada bile sporcular çalışabilir. Yazın eğitimimizin olmadığı dönemde büyük futbol takımlarımız da kamp yapabilecek. Futbolun yanında onlarca branşımız var, bu alanlardan olimpiyatlara sporcu yetiştirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca baştan sona sporcularımıza sağlık hizmeti verebileceğiz” dedi.

Tesis hakkında

Spor kompleksinde basketbol, voleybol ve hentbol antrenman salonları, ata sporu yağlı güreş başta olmak üzere çeşitli disiplinlerde güreş salonları, masa tenisi, step aerobik, atletizm ve jimnastik, serbest jimnastik, badminton, Uzakdoğu sporları, halk oyunları ve kondisyon salonu yer alacak. İçerisinde efor test ünitesi, fizik tedavi, hidroterapi ve sporcu beslenme analiz birimlerinin yer aldığı Spor Sağlık Merkezi de bu kompleksin bünyesinde hizmet verecek.

Yine bu kompleks içerisinde Spor Bilimleri Fakültesi’nin eğitim ve öğretimine katkı koyacak çok sayıda derslik, konferans salonu ve ofislerin de bulunduğu 10 bin izleyici kapasiteli stadyum yer alacak. Olimpik özelliklerde inşa edilecek olan stadyum atletizmden futbola kadar çok sayıda ulusal ve uluslararası spor müsabakalarına ev sahipliği yapabilecek. Bu spor kompleksine ilerleyen yıllarda motor sporları ile dağ bisikleti pistlerinin de eklenmesi planlanıyor.