Samsung'dan yapılan açıklamaya göre geçtiğimiz günlerde sizlere ilettiğimiz kırmızıya dönük renk tonuna sahip Galaxy S8'lerin bir üretim hatası olmadığı belirtildi.

17 Nisan tarihinde resmi olarak satışa sunulan Galaxy S8'i satın alan kullanıcılardan bazıları kırmızı ekranlı akıllı telefonlarının fotoğraflarını internette paylaşmaya başlamıştı.

Samsung'a göre bu problem çok az sayıda Galaxy S8 modelinde görüldüğü için bir üretim hatası olarak kabul edilmiyor. Yani Galaxy S8'lerin geri çağırılmasını gerektirecek bir durum söz konusu değil.

Fakat bazı uzmanlar bu kırmızı ekranların çok daha ciddi bir problemi gösterdiğine inanıyor. Bazı iddialara göre kırmızı ekranların sebebi, grafik arabiriminde probleme yol açan hatalı üretim çiplerden kaynaklanıyor. Kimilerine göre ise 18.5:9 oranına sahip ekranların stabilite sorunu yaşaması yüzünden kırmızı ekranlı Galaxy S8'ler görüyoruz.

Bu konuda son olarak da kırmızı ekranlı bir Galaxy S8 sahibiyseniz, Ekran Ayarları menüsünde yer alan Renk dengesi seçeneğiyle problemi ortadan kaldırmayı deneyebileceğinizi belirtelim.