VAN (İHA) – Van’da, AK Parti’den milletvekili aday adayı olanlar, kentin en önemli ve en öncelikli sorunu hakkında görüşlerini açıkladılar.
7 Haziran’da yapılacak olan milletvekili seçimleri için tüm Türkiye’de olduğu gibi Van’da da milletvekili olabilmek için müracaatta bulunan adaylar, Van’ın en önemli sorununu anlattılar. AK Parti Van Milletvekili Aday Adayı Faruk Alpaslan, öncelikle huzur ve güvenin sağlanması olduğunu belirterek, “Huzur ve güven sağlandığı takdirde yatırım gerçekleşir, yatırım istihdamı ve bunun sonucunda işsizlik olan en büyük sorunumuz ortadan kalkmış olur. Ayrıca Van sadece kendisi için değil, yakın olan bütün iller için lokomotif görevi görerek komşu olan ülkelere sanayi anlamında öncülük yapacak konumdadır” dedi.
AK Parti Van Milletvekili Aday Adayı Abdulhekim Karabıyık ise, huzur ve güvenin kendisi için de birinci öncelik olduğunu ifade ederek, “Van’ın en önemli ve öncelikli sorunu şu an içerisinde bulunduğumuz çözüm sürecidir. Çözüm süreci ile huzur ve güvenlik ortamı sağlandığı zaman ilimizde iş ve istihdam ortamı da sağlanır. Çünkü işsizlik çok ciddi bir problem, fakat güvenli bir ortam oluşturulduğu zaman hem devlet hem de özel sektör kuruluşları ilimize yatırım yapmaktan çekinmeyeceklerdir. Bu bağlamda yatırımcıyı ilimize getirmek daha kolay olacaktır ve dolayısıyla istihdam alanları sağlanacak ve işsizlikte ortadan kalkacaktır. İkinci önemli sorunumuz ise, özellikle proje aşamasında olan Kapıköy Sınır Kapısı ve Şırnak-Habur Kapısı arasındaki uluslar arası karayolunun tamamlanarak ticaret akışının iyileşmesini sağlamak ve sınır ticareti merkezleri oluşturmaktır. İlimizin bir diğer önemli sorunu ise trafiktir. Çevre yolu yapımının bir an evvel tamamlanarak şehirlerarası trafiğin çevre yoluna yönlendirilerek daha sağlıklı, güvenli ve düzenli olarak sağlanması ilimize faydası olacaktır. Tabii ki ilin sorun ve sıkıntıları bunlar ile sınırlı değil. Eğitim anlamında, sağlık anlamında ve birçok konuda eksikliklerimiz mevcut olup, hepimizin ortak amacı ise ilimizin menfaati için elimizden geleni yapmaya fazlasıyla hazırız” şeklinde konuştu.