Kayseri’de ’C2 belgesi’ olan kamyonların ucuz mazot aldığını ve yurt içinde de iş aldığını iddia eden kamyoncular, yol keserek eylem yaptı. Kamyoncular, uzun süren ikna çalışmalarının ardından yolu trafiğe açtı.
Kayseri’de K1 belgeli kamyon sahipleri, C2 belgeli kamyonların ucuz mazot aldığını ve yurt içinde de iş aldığını iddia ederek eylem yaptı. Yaklaşık 100 kamyoncunun katıldığı eylemde, trafiği kapatan kamyoncular davul zurna eşliğinde oynadı. Polis ekiplerinin de yoğun güvenlik önlemi aldığı eylemde, trafiği kapatan kamyoncular sürücülere zor anlar yaşattı.
Polislerin uzun uğraşlarına rağmen ikna olmayan kamyoncular, yetkili biri ile görüşmek istedi. Diafon ile kamyon sürücülerini ikna etmeye çalışan polis ekipleri, eylemin yapıldığı yere çevik kuvvet çağırdı. Buraya gelen çevik kuvvet, eylemcilerin yola çıkmalarını önlemek için güvenlik şeridi çekti.
C2 belgeli kamyonların ucuz mazot aldığını söyleyen kamyoncu Onur Erpolat, "Bizim burada toplanma sebebimiz C2 belgeli kamyonların yurt içinde iş almasıdır. K1 belgesi olan araçların yurt dışına çıkamadığı gibi yurt içinde de çalışamıyor. C2’ler ise hem mazotu ucuz alıyorlar hem de lojistik firmalarına mazotu ucuz veriyorlar. Bizim gibi K1 belgesi olanlara ise mazot pahalı. Otomatik olarak bizi on numara yağa teşvik ediyorlar. Bizim burada suçumuz nedir? Satan satıyor, alan alıyor ama kamyoncu kullandığı zaman on numara yağ yasak oluyor. O zaman bunu komple kaldırın. ÖTV’li mazotu alamıyoruz. Büyün haklardan yararlanamıyoruz. C2’li araç istediği gibi yurt içinden iş alabiliyor ama K belgeli araç alamıyor" dedi.
Kamyoncular, yetkili biriyle görüşmek şartıyla eylemlerini bırakırken, kapanan yol ise trafiğe açıldı.