Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde göreve başlayan yeni Emniyet Müdürü Hakan Gezergün, ilçe merkezindeki mahalle muhtarları ile bir araya gelerek özellikle son zamanlarda yaygınlaşan telefon dolandırıcılığı hakkında bilgiler verdi.
Sandıklı’daki 11 mahalle muhtarının katıldığı toplantıda, amaçlarının suç oluştuğunda suçluyu aramaktan ziyade, suç oluşmadan önüne geçilmek olduğunu belirten Sandıklı Emniyet Müdürü Gezergün; “İlçemizde geçtiğimiz günlerde telefon dolandırıcılığı ile ilgili bir vatandaşımız aranarak hesaplarına para yatırmasını istemiş. Vatandaşımız da şahıslara kredi çekerek 10 bin lira göndermiş. Bu tür vakalar ile sık sık karşılaşıyoruz. Bunun önüne geçilmesi için bizler çalışırken siz muhtarlarımıza da büyük görevler düşüyor. Vatandaşların bu tür dolandırıcılık olaylarına itibar etmemeleri için sizlerinde vatandaşımızı bilinçlendirmeniz gerekiyor” dedi.
İlçede huzur ortamının sağlanması için gerekli tedbirleri ve üzerine düşen görevleri emniyet güçlerinin yerine getirdiğini belirten Müdür Gezergün; “Bu yıl Ramazan ayının yaz ayına denk gelmesiyle malüm düğün ve sünnet gibi faaliyetler Ramazan’dan sonraya bırakılacak. Bununla beraberde ilçemizde Ramazan’dan sonra yoğun bir düğün ve sünnet trafiği yaşanacak. Mahalle muhtarları olarak sizlerde bizlere yardımcı olarak düğünlerde silah atılmaması konusunda mahallenizde bulunan düğün sahiplerinden ricada bulunun. Düğünde yaşanacak kötü olaylar hakkında bilgiler verin. İlçemizde suç oranlarına bakıldığında fazla olmadığını görüyoruz. Sizlerden ricamız vatandaşlara şüpheli durumlarda çekinmeden 155 Polis İmdat hattını aramalarını gerektiğini anlatmanız” dedi.
Mahalle muhtarları Emniyet Müdürü Gezergün’e mahalleleri hakkında bilgiler verirken, asayiş konusunda da üzerilerine düşen görevleri yerine getireceklerini belirtiler.