Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Salıpazarı ilçesinde yapılan yol, su ve alt yapı çalışmaları düzenlenen Toplu Açılış Töreni ile hizmete açıldı. 2014 yılından bu yana Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Salıpazarı’nda alt yapı, yol ve içme suyu çalışmaları için 53 milyon 800 bin TL harcama yapıldı.

Salıpazarı’nda sorumluluk alanındaki yolların yarısında fazlasını bitirdiklerini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Salıpazarı’nda 180 kilometre grup yolumuz var. Buraya ulaştığımız yol 35 kilometre. Yani Salıpazarı’ndaki sorumlu olduğumuz yolun 6’da biri. 180 kilometrelik yolun şu ana kadar 95 kilometresini yapmışız. Yarıyı geçtik. 85 kilometre daha beton yapmamız gereken yolumuz var. Şu ana kadar burada yol için harcadığımız para 40 milyon TL. 35 kilometrelik yola 11 milyon TL para harcamışız. Sadece yol yapmıyoruz. Su işine yaptığımız harcamaları da söyleyeyim. Salıpazarı’nda SASKİ olarak 13 milyon 800 bin TL para harcamışız. Kanalizasyon olmayan yerleri yaptık. İçme suyu sorunlarını da çözdük. İçme suyu sorunu çözülen mahallelerimiz; Alan, Albak, Avut, Bereket, Dikencik, Karaman, Yavaşbey, Kalfalı, Kocalar, Yayla, Tahnal merkezinin, Sarıhasan’dır. Yapımı devam eden içme suyu ve kanalizasyon projelerini de en kısa zamanda bitirerek sorunları ortadan kaldıracağız. Salıpazarı’nda 13 sondaj açmışız. Sadece 3 tanesinde su bulmuşuz. Su eksikliği hisseden yerlerimizde tekrar tekrar sondaj çalışmaları yaparak içilebilir su bularak vatandaşımızın mağduriyetini gidereceğiz. Bugün buraya sadece Tahnal yolunun yapımı için gelmedik. Yaptığımız su ve diğer yol yapım hizmetlerinin yapımı ile ilgili ilimizin en uç noktasındaki merkezlerine yönelik yaptığımız hizmetleri hayırlı etmek, açmak için buradayız. İnşallah önümüzdeki senede diğer eksikliklerimizin hızlı bir şekilde yapımını tamamlayacağız ve halkımızın konforlu bir hayat sürmesine destek olacağız. Ordu’nun Akkuş ilçesi sınırına kadar yollarımızı kaymak gibi yaptık. Samsun’umuzun en uç noktalarından birisi olan Tahnal’da yaptığımız bu yatırımla uzak, yakın demeden çalıştığımızı göstermiş olduk” dedi.

“Cumhurbaşkanımızın çakılan çividen dahi haberi var”

30 Mart 2014 yerel seçimleri ile birlikte yetki ve sorumluluk alanlarının büyüyecek olmasından hiçbir zaman korkmadığını, aksine sevindiğini belirten Başkan Yılmaz, “Cumhurbaşkanımızın seçimlerden önce bizleri çağırdı ve Büyükşehir Yasası’nın değişeceğini, yetki ve sorumlulukların tüm ili kapsayacağını belirtti. Bizim il sınırlarımız çok geniş oralara hizmet götürmeye gücümüz yetmez demedik ve hizmet aşkıyla çalışmalara başladık. Yaptığımız işler cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla ve bizzat takipleriyle gerçekleşiyor. Biz yaptığımız her çalışmayı, her ay sonunda partimizin genel merkezine rapor ediyoruz. Onlar da Cumhurbaşkanımızın önüne koyuyorlar. Yani Cumhurbaşkanımızın Türkiye’de çakılan her çividen haberi var. Allah’ım Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, bakanlarımıza milletvekillerimize, valimize, ülkenin ihyası için elini taşın altına koyan iş adamlarımıza, sanayicilerimize, STK’lara sağlık, dirlik, birlik versin” diye konuştu.