PTT 1. Lig’in 20. haftasında sahasında ligin son sorasındaki Orduspor’u misafir edecek olan Antalyaspor hazırlıklarını sürdürüyor. Teknik direktör Hami Mandıralı, Orduspor maçına kesin galibiyet parolasıyla çıkacaklarını ancak ligin en zor maçını oynayacaklarını söyledi.
Hasan Subaşı Tesisleri’nde haftanın ikinci idmanına çıkan Antalyaspor’da teknik direktör Hami Mandıralı geçtiğimiz hafta Şanlıurfaspor karşısında deplasmanda alınan galibiyetin çok kritik bir galibiyet olduğunu belirterek, "Geçen hafta için çok mutluyuz. Son dakika gelen golde talih bu sefer bize güldü. 2-0 öndeydik, 2-2 oldu. Biz gol yiyebilirdik ama uzatmalarda golü bulduk. Çok anlamlı bir galibiyet oldu. İştahla oynayan oyuncularıma teşekkür ediyorum" dedi.
"SEZONUN EN ZORLU MAÇI OLACAK"
Bundan sonra puan kaybına tahammülleri olmadığını ifade eden Hami Mandıralı, Orduspor’un ligin dibinde de olsa oyuncuların kendilerini kanıtlama arzusunda olduklarını ifade ederek, "Bizim için en önemli maç. Belki de en güçlü rakiple oynayacağımız maç gözüyle bakıyorum ve oyuncularıma da bunu anlatıyorum. Onlar bizi, biz onları tanıyoruz. Biz daha çok kazanmak istiyoruz çünkü şampiyon olmak istiyoruz" diye konuştu.
"EMEK DOLU ÇALIŞILMIŞ GOLLERE KARŞILIK KOLAY GOLLER"
Bir basın mensubunun takımın dışarıda daha dirençli bir görüntü vermesi ile ilgili sorusu üzerine Mandıralı, "Bunun çözümü için çok çalışıyoruz. Geldiğim günden beri bunu söylüyorum, futbolu güzelleştirmek ve hedefe gitmek için çalışıyoruz. Puan kaybettiğimiz maçlara bakıyorum, genel bakıldığında bizim takım daha üstün. Öne geçiyoruz, koruyamıyoruz. Burada bazı eksiklikler oluyor saha içinde. Onların faturasını da ağır ödüyoruz. Bunları gidermek için çalışıyoruz. Biz geldikten sonra Antalyaspor hiçbir zaman defansif futbol ortaya koymadı, hep ofansif oldu. Çok güzel işler yaparken de çok basit goller yedik. Bu goller bize yakışmıyor, bunun altını çizmek lazım. Bizim attığımız gollerde çok emek var ama yediğimiz goller çok basit. Bunları gidermek için çalışıyoruz burada oyuncuların dikkati çok önemli. Bizim kazanma duygusu ve felsefemizde bir değişiklik yok. Güzel futbol ve kazanmaya yönelik futbol. Bu tip sonuçlar bizi üzüyor. Bu hatalar ve basit goller olmasaydı şu anda puanımız 42-43 civarında olurdu. Dolayısıyla bu hataları yapmamamız lazım" şeklinde konuştu.
"PERFORMANSLARINI ARTIRARAK DEVAM ETMELERİ LAZIM"
Milli Takım tarafından bazı futbolcuların izlenmesiyle ilgili de konuşan teknik direktör Hami Mandıralı, Antalyaspor’dan Milli Takıma futbolcu gitmesinin kendileri için çok büyük bir gurur kaynağı olacağını söyledi. Bunun futbolcuların başarılı oldukları anlamına geldiğini vurgulayan Mandıralı, "Bu futbolcu arkadaşlarımız da bunun farkına varır ve bu bilinçle hareket ederse hem Antalyasporumuza hem kendine hem de Milli Takım’a faydalı olur. Performanslarını artırarak devam etmeleri lazım. Bu işte son nokta Milli Takım’dır. Buradaki performansları onları önce izlettirir, sonra bir davetiye alırlar ve Milli Takım’a taşınırlar. Biz de bundan çok büyük keyif alırız" değerlendirmesinde bulundu.