Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Füsun Akdağ, çift dilli öğrenmenin eğitimdeki katkısına yönelik yaptığı sunumda öğrenci velileriyle bir araya geldi.
“Okul Öncesi Eğitimde Çift Dilli Eğitimin Beyin Gelişimine Etkisi” semineri, Ankara Bahçeşehir Koleji’nde gerçekleştirildi. Seminere öğrenci velileri ve okul öncesi öğretmenlerinin ilgisi yoğun oldu.
Akdağ verdiği sunumda, çift dilli olmanın öğrenmeyi kolaylaştırdığı ve hafızayı güçlendirdiğine vurgu yaparak, erken yaşta çocuklara ne kadar çok şey öğretilebilirse o kadar iyi olacağını ve erken çocuklukta iki dil öğrenmenin mümkün olduğuna dikkat çekti.
Akdağ, yoğun ilgiden memnun olduğunu ve velilerin sorduğu sorulardan memnun olduğunu belirterek, “Okul öncesi eğitimde çift dilli eğitim ve bunun beyin gelişimine katkısı konusunda bilgiler aktardım. Umarım faydalı olmuştur. Beynimizin yapısını, çift dil eğitimin beynin gelişime neden yararlı olduğunu, odaklaşmada, bellek gelişiminde, uyaranlara tepki vermekte çift dilli çocukların diğer çocuklara göre daha başarılı olduklarından bahsettim. 5 yaşına kadar olan çift dilli öğrenmenin çok daha yararlı olduğunu ifade ettik” dedi.
Füsun Akdağ’a, Ankara Bahçeşehir Koleji adına, sunumu için teşekkür edilerek, çiçek takdim edildi. Ayrıca katılımcılara seminer sonrası katılım sertifikası verildi.