Memur-Sen üyeleri, Yediler Parkı girişinde bir araya gelerek Çağlayan Adliyesinde Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın terör saldırısı sonrası öldürülmesini protesto ettiler.
Konuyla ilgili açıklama yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Muammer Karaman, hain saldırının bütün ülkeyi derinden üzdüğünü ve yaraladığını kaydetti. Karaman, "Eskişehir Memur Sen Temsilciliği olarak bu eylemi gerçekleştirenleri ve arkasındaki güçleri lanetliyoruz. Savcımıza Allahtan rahmet, kederli ailesine sabır diliyoruz. Ülkemizde birlik, beraberlik, kardeşlik ve huzur ortamının arttığı ve milletin desteğiyle güçlendiği dönemde, bu iklimi kendi çıkarları için elverişli bulmayan küresel terör baronları ülkemizde maşa olarak kullandıkları terör örgütlerinden biri eliyle sahneye çıkmış; görevi başındaki masum bir insanı katletmiştir. Türkiye’nin huzurunu bozmak adına hain saldırıyı planlayanlar bilmelidir ki, doğudan batıya bütün insanımız çıkartılmak istenen kaosunun ardındaki karanlık güçleri çok net bir şekilde görmektedir. Milletimiz, ülkemizin huzur ve barışını bozmak için atılan bütün adımları boşa çıkartacak ferasete sahiptir. Milletimiz,Türk Kürt Alevi Sünni olarak hep birlikte kardeşliğimizi pekiştirecek küresel terör baronlarının ve ülkemizdeki maşalarının oyunlarını bozacaktır" dedi.
GÜVENLİK ZAFİYETİ
Yapısı ve işlevi itibarıyla güvenli ve korunaklı olması gereken adli kurumların bu derece güvenlik zafiyeti içinde olmasını eleştiren Karaman, büyük bir eksiklik ile karşı karşıya olunduğunun altını çizdi. Karaman, "Yetkilileri, bundan sonra gerçekleşmesi muhtemel benzeri olayları önleyici tedbirleri bir an önce almaya çağırıyoruz. Bu tür olaylar sonrasında herkesin söylediklerine dikkat etmesi gerekmektedir. Toplumun önünde yürüyen siyasetçi, sanatçı ve aydınların kamuoyu ile paylaştıkları düşünceleri barış ve huzura katkı sağlamalıdır. Ancak görüyoruz ki bazıları kurdukları ’ama’lı cümlelerle terörü kınamakta aciz kalıyor. Bu durumun terörü meşrulaştırdığını görmeli terörü ve teröristti net bir dille lanetlemelidir. Memur Sen ailesi olarak terörü ve arkasındaki karanlık elleri bir kez daha lanetliyoruz. Bin yıldır bir ve beraber kardeşçe yaşama tecrübesi olan milletimizin engin sağduyusu ile bu hain tuzakları da bozacağına olan sonsuz inancımızı tekrarlıyoruz. Savcı Mehmet Selim Kiraz’a Allah’tan rahmet yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz"