KARABÜK (AA) - Spor Toto Süper Lig takımlarından Kardemir Karabükspor'da, teknik direktör Yılmaz Vural, "Ligde kalma şansımız matematiksel devam ettiği sürece kimse gardımızın düşmesini sağlayamaz" dedi.

Vural, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, bu hafta alt sıralarda oynanan maçların sonuçlarına göre yeniden ligde kalma adına hesapların yapılabileceğini, bu nedenle oynayacakları Gençlerbirliği maçını kazanmak zorunda olduklarını söyledi.

Taraftardan destek isteyen Vural, "Gençlerbirliği ile kazanmamız halinde ligde kalmamızın mümkün olduğu bir maça çıkıyoruz. Kimseye umut tacirliği yapmıyoruz. Geldiğim günden bu yana bu takımın ligde kalacak potansiyelinin var olduğunu söylüyorum. Bu takımın geri kalan maçlarının hepsini kazanması mümkün. Hiç kimsenin kimseden üstün bir tarafı yok. Bugüne kadar yaşananlar hep aleyhimize oldu, yarın lehimize olabilir. Yarına umutla bakmak hayalcilik olmasa gerek. Ortada 24 puan duruyor, alırsak 42 puanımız olacak. Bu puanla düşmüş Malatyaspor ve Bursaspor haricinde bir takım yok. Ama bu puanla düşmezsiniz, alın düşmeyin" diye konuştu.

- "Teslim olmak yok"

Herkes kadar bu ligde kalma şanslarının olduğunu anlatan Vural, şöyle devam etti:

"Hiç kimse düşmeyi kendisine yakıştırmıyor. Ligde kalma gücümüz var. Çok şiddetle söylüyorum bundan hiç vazgeçmiyoruz. 'Bu takım ligde kalacaktır' iddiamız devam ediyor. Ligde kalma şansımız matematiksel devam ettiği sürece kimse gardımızın düşmesini sağlayamaz. Çevremizde düştük diye bir kabullenmenin olduğunu sezinliyorum. Bunu sakın uzatmayalım. Gelin tribünleri dolduralım. Gençlerbirliği’ne taraftar baskısını hissettirelim. Ondan sonra ne olacağını görelim. Teslim olmak yok. İnşallah başaracağız. Umudumuzu, ben ve oyuncularım şiddetle yaşıyoruz. Ligde kaldığımız takdirde tadına doyulmaz bir başarı olur. Bunun hayaliyle her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Bu gerçekleşmeyecek bir hayal değil." 

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın takım kaptanlarını kabulü

Türkiye'de profesyonel ligin yerleşmediğini, bu nedenle Cumhurbaşkanı'nın takım kaptanlarıyla yaptığı toplantıya takım olarak destek verdiklerini söyleyen Vural, "Profesyonel futbolun düzelmesi, futbolun asıl önemli aktörlerinin düzelmesiyle mümkün olur" dedi.

Vural, şunları söyledi:

"Eğer siz profesyonel futbolun gereklerini uygulayıcılarla yapamazsanız, her şey de onu hatalı görürseniz bu iş doğru bir ilişki olmaz. Türkiye liginde kulüplere çeşitli kaynaklardan 35-40 milyon lira gibi yeterli seviyede gelir sağlanıyor. Bu geliri kulüpler hala daha doğru kullanamıyor, yönetemiyor, çalışanlarını, futbolcuların ödemelerini zamanın da yapamıyor. Ben 30 yıldır Türkiye liglerinde çalışıyorum daha zamanında paramı alamadım. Ben nasıl profesyonelim, her şey benden bekleniyor. Böyle bir şey olur mu? Dolayısıyla ligimiz bu düzeni sağlamak zorunda. Bu toplantı bir milat olabilir. Sayın Cumhurbaşkanımızın kural değiştirme anlamında önemli bir gücü, yetkisi var."