Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Vesile Dikmen Ortaokulu öğrencileri Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş’ı ziyaret ederek belediyenin görevleri ve yapılan hizmetler hakkında bilgi aldı.
Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş Gülüç Vesile Dikmen Ortaokulu öğrencilerini makamında ağırladı. Ortaokul öğrencileri Başkan Demirtaş’a belediyenin görevleri, yapılan hizmetler, belediyenin nerelerden gelir elde ettiği ve belediyenin nasıl yönetildiğine yönelik sorular sordu. Gülüç Belediyesi’ni 1 başkan, 1 başkan yardımcısı, 9 meclis üyesi, 20 memur ve 35 işçi ile birlikte yönettiğini ve hizmetleri de bu ekiple birlikte yaptığını anlatan Demirtaş, yapılan hizmetlerin gelirlerinin ise iller bankası payı, su bedeli, emlak ve tabela vergisi, inşaat ve iş yeri açma ruhsatları gibi kalemlerden elde ettiklerini söyledi. Gülüç Belediyesi olarak hizmetlerde önceliği çocuklara verdiklerini dile getiren Demirtaş, göreve geldiklerinde ilk iş olarak tüm mahallelere çocuk parkları yaptıklarını anlattı.
2014 yılı Mart ayından bu yana yaptıkları hizmetler hakkında bilgi veren Demirtaş “Göreve geldiğimizde ilk olarak tüm mahallelere çocuk parklarını yaptık, spor aletleri koyduk. Burada düğün salonumuz yoktu, çok modern bir düğün salonu yaptık. Pazar yeri yolunun istimlakını yaparak betonladık. Çok az bir yerimiz kaldı, onu da kısa sürede betonlayıp yolun tamamını hizmete açacağız. Buraya yine çok geniş bir Pazar yeri kurduk. Mezarlıklarımızı temizleyip düzenli bir hale getirdik. Gülüç meydanına süs havuzu yapıyoruz. Kenarlarını ağaçlar, çiçekler ve çimlerle güzelleştirip burada vatandaşlarımız gelip dinlenebilecekler. Güzel Sanatlar lisesinin üst tarafına piknik alanı yapıyoruz. Yıl sonlarında sizler piknik için Ereğli’ye yada Akkaya mevkisine gidiyorsunuz. Önümüzdeki yıllardan itibaren Gülüç’teki piknik alanına ailelerinizle birlikte gidip eğlenebileceksiniz. Yine Gülüç Deresi kenarında çevre düzenlemesi çalışmalarımız yakında başlayacak. Burada kafeteryalar, dinlenme alanları, yürüyüş parkurlarımız olacak” dedi.
Kendisi de Gülüç Vesile Dikmen Okulu’ndan mezun olduğunu ve bu gün belediye başkanı seçilerek Gülüç’e hizmet ettiğini ifade eden Demirtaş, öğrencilere çok çalışmaları tavsiyesinde bulundu. Demirtaş konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Bende şu an sizlerin okuduğu okuldan mezun oldum. Bu gün benim oturduğum koltukta yarın gelip sizler oturacaksınız. İçinizden Cumhurbaşkanı, Başbakan, Vali, Kaymakam, hakim ve savcı çıkacak. Onlarda sizlerin oturduğu sıralardan geldiler. Ama çok çalışıp geldiler”
Öğrenciler Başkan Demirtaş ile yaptıkları söyleşinin ardından hatıra fotoğrafı çektirerek belediyeden ayrıldı.