Türkiye’nin tek Ermeni köyü olan Hatay’ın Samandağ ilçesine bağlı Vakıflı Mahallesi’nde, ’Meryem Ana Yortusu’ düzenlenen ayinle kutlandı.

Vakıflı Ermeni Kilisesi’nde yapılan ’Meryem Ana Yortusu’ ayinine çok sayıda Ermeni vatandaş katıldı. Ayin nedeniyle kilise bahçesinde yöresel lezzetlerden ’hırisi’ pişirilip ziyaretçilere ikram edildi.

Ayini Patrik Başpiskoposu Karekin Bekciyani yönetti. Ermeni Cemaati Başkanı Cem Çapar, Vakıflı’nın Türkiye’nin tek Ermeni köyü olduğuna dikkat çekerek, “Vakıflı’da en şenlikli kutladığımız bayram bugünkü Meryem Ana Yortusudur. Meryem Ana Yortusu’nda üzümleri kutsarız. Kilisemizin de aynı zamanda isim günüdür ve ’Hirise’ adını verdiğimiz adak yemeğimizi yaparız. Hirisemizi burada kilise bahçesinde olanlarla birlikte hep beraber yeriz ve bayramımızı kutlarız. Bugün kilise bahçemizde Ermenilerle birlikte Türk komşularımız, alevi komşularımız, sünni komşularımız hep beraber bu bayramı kutlamaktan mutluyuz. Her sene bu bayramı kutlama dileği ile herkese hoş geldiniz diyoruz” dedi.