SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gelirleri artarken, yeni yapılan düzenlemelerle  sosyal destek uygulamaları hanelerine ekstra kazancın girmesine sebep oluyor.

Son düzenlemelerle SSK ve Bağ-Kur emeklilerinde taban maaş ek ödeme dahil bin liraya yükseltildi. Öte yandan bayram ikramiyesinin evde bakım desteğine engel olmaması için yasa çıkarıldı. Maaşları senede 2 sefer artırılan emekliler 3 senede bir promosyon ve senede 2 kez biner lira ikramiyeden yararlanırken; 65 yaşını dolduran eşleri de şartları sağlıyorsa 601,57 liralık aylığı alabiliyor.

NEREDEN VE NASIL BAŞVURULUR?

65 yaş aylığında kişinin kendisinin ve eşinin gelirine bakılırken, bu sene bu aylıktan yararlanmak için kişi başı gelir sınırı 609,67 liraya çıktı. Yani kişinin kendisinin ve eşinin aylık gelir toplamı bin 219 lira 34 kuruşun altındaysa 65 yaş aylığı bağlanabiliyor. 65 yaşını dolduran, hiçbir sosyal güvencesi bulunmayan ve gelir şartına uyan kişiler, bu aylıktan yararlanabiliyor. 65 yaş aylığı almaya hak kazanan kişilere sağlık da ücretsiz.Bu imkandan yararlanabilmek için  adresin bağlı bulunduğu kaymakamlıklardaki 'Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurmak yeterli