Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan, "Cumhurbaşkanımızın ilanlarıyla Gazi Üniversitesi 10 araştırma üniversitesinden biri seçildi. Ayrıca 13 bilim alanıyla ülkemizi uluslararası üniversiteler liginde bilim alanında temsil eden Türkiye’nin 3’üncü en büyük üniversitesiyiz" dedi.

Gazi Üniversitesinde çalışma ve yenilikçi projeleriyle üniversiteye katkı sunan öğrenci toplulukları için "Öğrenci Toplulukları Ödül Töreni" gerçekleştirildi. Gazi Üniversitesi Rektörlük Binası Mimar Kemaleddin Salonu’nda düzenlenen tören, üniversitenin anlatıldığı sinevizyon gösterimi ile başladı. Ardından Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan, akademisyenler ve öğrenciler solo zeybek gösterisini izledi.

Rektör Uslan, yaptığı konuşmada üniversite bünyesinde bulunan toplulukların topluma hizmet noktasında her alanda bir fayda sağladıklarını belirtti. Rektör Uslan, toplulukların öğrenciler açısından da hem toplumla kucaklaşma açısından hem de kendi iç huzurunu sağlamak açısından katkıları olduğunu ifade etti.

"Sınıf ortalamasının 50 olduğu yerde DD 35-40 arasında olabilir"

Son yönetmelikle ağırlıklı genel not ortalaması 2.00 ise DD’nin geçer not olarak kabul edildiğini hatırlatan Uslan, "Çan eğrisi dediğimiz dağılımda sınıfın maksimum notu 100, minimum 60 ise bu dağılımda 70-75 arası DD notu olabilir. DD bir rakam değildir, dağılım eğrisinde bir aralığın ifadesidir. Sınıf ortalamasının 50 olduğu yerde DD 35-40 arasında olabilir. Yani DD 25 veya 30 demek değildir, 4 üzerinden 1’e karşılık gelen katsayıdır. Mezuniyette sizden istediğimiz 2.00’dır, DD ve DC olan derslerinizi alıp yükseltmeniz gerekir diye bir yanlış anlaşılma vardır" dedi.

Uluslararası alanda ilk topluluk projesi Bosna Hersek’te uygulandı

Üniversitenin toplam 201 topluluğuna 11 bin 500 öğrencinin üye olduğunu dile getiren Uslan, "Gerek Ankara’da, gerekse şehir dışında faaliyet gösteren topluluklarımız var. Bunun dışında uluslararası faaliyet gösteren topluluklarımız da var. Genç Yeşilay Topluluğu bağımlılıkla mücadelede akran eğitimi uygulayıcı olan 5 kişi Bosna Hersek’te eğitim sürecini yönettiler. Bu topluluklar arasında ilk uluslararası projedir. Hem bu topluluğumuzu hem de faaliyetlerini başarıyla yürüten diğer tüm topluluklarımızı canıgönülden kutluyorum" şeklinde konuştu.

“13 bilim alanıyla ülkemizi uluslararası üniversiteler liginde temsil eden Türkiye’nin 3’üncü en büyük üniversitesi”

Uslan, öğrencilere hitaben Türkiye’nin en köklü, en başarılı ve en huzurlu üniversitesinde eğitim gördüklerinin altını çizerek, "13 bilim alanıyla ülkemizi uluslararası üniversiteler liginde temsil eden Türkiye’nin 3’üncü en büyük üniversitesi. Bu başarıya katkı sağlayan hocalara da, öğrencilere de teşekkür ediyorum. Ayrıca Cumhurbaşkanımızın ilanlarıyla da Gazi Üniversitesi 10 araştırma üniversitesinden biri seçildi. Bu sürece katkı sağlayan akademik yayınları, projeleri, patentleri ve merkezlerimizle hepsinin birlikteliğinden çıkan fotoğraf neticesinde tüm Gazililere şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Ödül alan topluluklar arasında yaşlılara, kimsesiz çocuklara ve pek çok alanda yaptığı yardımlarla basına da yansıyan Emrah Altuntaş’ın başkanı olduğu Yardım Gönüllüleri Topluluğu da yer aldı.