SAMSUN (AA) - Havza Engelliler Derneği Başkanı Şaban Altınsoy, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından ilçede engellilere yönelik uygulamalı girişimcilik kursu açılacağını bildirdi.

Altınsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, KOSGEB Samsun Müdürlüğü, İŞKUR ve Samsun Engelliler Federasyonu işbirliğinde 7-10 Eylül tarihlerinde engellilere yönelik uygulamalı girişimcilik kursu açılacağını söyledi.

Kursa katılacak 25 engelliye uygulamalı girişimcilik eğitimi verileceğini, eğitim sonrası sertifika dağıtılacağını dile getiren Altınsoy, "Başvurular 'www.iskur.gov.tr'den T.C. kimlik no ile giriş yapılarak veya şahsen İŞKUR Samsun Müdürlüğü ile Havza Belediyesi'ndeki İŞKUR bürosundan 28 Ağustos'a kadar yapılabilecek. Talepler arasından yapılacak eleme sonrası kurs başlayacak." dedi.

Altınsoy, alınacak sertifika sonrası engellilerin KOSGEB'in hibe programlarından yararlanma imkanına kavuşacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Kurs Havza'da yaşamakta olan ve kendi işini kurmak isteyen engelli kardeşlerimiz için önemli bir fırsat. Uygulamalı girişimcilik sertifikası alan engellilerimiz, KOSGEB'in engellilere sağladığı hibe ve faizsiz kredilerden faydalanabilecek. Bu fırsatı ilçemizdeki engellilere tanıyan KOSGEB Samsun Müdürlüğü, İŞKUR ve Samsun Engelliler Federasyonu yetkilerine engelli kardeşlerimiz adına teşekkür ediyorum."