Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul Havalimanı'ndan ilk tarifeli seferini icra eden uçak, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda su takıyla karşılandı. Havalimanından saat 11.15'te havalanan uçakta THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur, şarkıcı Mustafa Keser, davetli basın mensupları ile bazı yolcular yer aldı. THY'nin 1 numarası İlker Aycı'nın gurur günü

YOLCULARA ÇİÇEKLİ UĞURLAMA
Yolcuları, havalimanından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi ile bazı yöneticiler uğurladı. Bilet kontrolünün ardından yolculara körüklerde çiçek verildi.

İLKER AYCI UÇAĞI GEZDİ
İlk uçuşa katılan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, 349 yolcu kapasiteli "Boeing 777" uçağını gezerek, yolcularla selamlaştı. Yolculara, havalimanıyla ilgili düşüncelerini soran Aycı, seferlere ilişkin de bilgi verdi.

"ÖNEMLİ VE TARİHİ BİR ADIM"
Yabancı yolcu Tino Oelker'in uçuş defterini imzalayarak, kendisiyle bir süre sohbet eden Aycı, basın mensuplarına sefer öncesinde yaptığı açıklamada, Türk sivil havacılığı ve dünya havacılık tarihi açısından son derece önemli ve tarihi bir adım atıldığını belirtti.

"BU MUHTEŞEM YAPIYI DÜNYAYLA BULUŞTURDUK"
Pek çok parametreden bakıldığında dünyanın en büyük havalimanlarından biri olan bu muhteşem yapıyı dünyayla buluşturduklarını ve tanıştırdıklarını vurgulayan Aycı, "Bu büyük vizyonu koyan, bu liderliği koyan, bu ufku gerçekleştirmek üzere herkesi bu hedefe kilitleyen Sayın Cumhurbaşkanımıza başta teşekkür ve şükranlarımızı iletiyoruz." diye konuştu. Aycı, havalimanının yapımına başından beri destek veren yöneticileri kutlayarak, ilgili devlet kurumları ile bakanlıklara teşekkür etti.