Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rizeli hemşerileri Ankara’da kurdukları Rize Birlik Platformu çatısı altında bir araya geliyor.
Rize Belediyesi eski Özel Kalem Müdürü ve Çaykur Rizespor eski yöneticisi Fahrettin Kaya öncülüğünde kurulan platformu; siyaset, sanat ve iş dünyasından tanınmış bir çok Rizeli destek veriyor.
Plartformun kurulmasında öncülük eden Kaya, gayelerinin Rizeliler’in potansiyelini birleştirmek olduğunu ifade ederek meşakkatli bir yola girdiklerini bu nedenle Rizeli herkesin desteğini beklediklerini dile getirdi. Kaya ilk adım olarak yüksek istişare kurulu oluşturacakları ardından Ankara’da 1. Hamsi Festivali düzenlemeyi planladıklarını söyledi.
Kaya yaptığı açıklamada, "Ülkemizin sanat, siyaset ve iş dünyasına, önemli şahsiyetler kazandırmış olan ilimiz Rize’nin, Ankara’da yaşayan temsilcileri olarak; dernekler ve federasyon çatısı altında yaşanan sıkıntıların sağlıklı bir ortamda objektif olarak ele alınması, çözüm yollarının üretilmesi, birlik ve beraberliğin yeniden sağlanması amacıyla her ilçeden bir temsilcinin katılımı sonucu Rize Birlik Platformunu oluşturduk. Son iki yıldır federasyon üzerinden yaşanan tartışmalar adli sürece taşınmış, karşılıklı suçlamalar yapılmış, huzur, birlik, beraberlik ve dayanışma ortamı kaybolmuştur. Taraflar oluşmuş ve beraberlik adına gerçekleştirilen her türlü organizasyon yoluyla bölünmenin, dağılmanın ve cepheleşmenin varlığına katkı sağlanmıştır. Yargı kararlarının ise birliği, beraberliği, dayanışmayı ve uzlaşmayı gerçekleştiremediği üzüntüyle müşahede edilmiştir. Yaşanan bu istenmedik gelişmeler, Rizemizde olumsuz karşılık bulmuş; sivil toplum kuruluşlarımız, kamu kurumlarımız ve belediyelerimiz nazarında, birlik ve beraberliğimizin yeniden tesisi gerekli görülmüştür. Rize’de doğmanın tabii sonucu olarak; doğduğumuz toprakların kültürüne, tarihine sahip çıkmanın; Ankara’da yaşayan öğrenci, işçi, memur, iş adamı ve tüm hemşehrilerimizin sorunları ile hemhal olmanın önemini ve gerekliliğini, derneklerimizin öncelikli görevlerinden saymaktayız" dedi.
Rizelileri bir araya getirmeyi amaçladıklarını kaydeden Kaya, "Rize Birlik Platformu olarak amacımız; bölünmenin, taraf olmanın, ayrışmanın sebeplerini ortadan kaldırarak, yeniden pozitif farkındalık sağlamak; dayanışma ruhuyla Rizeliler’i bir araya getirmek; yaşanan tartışmalara ve ayrışmalara son vererek, Rize insanına yakışır şekilde, marka şehir Rize’nin yararına katkı sağlamaya çalışmaktır" diye konuştu.
Platform 16 kurucu üyeden oluşuyor.